Vesti
23.02.2023. 10:20
Beta

Ministar odbrane

Veliko interesovanje za prijem u specijalne jedinice

vojska, vojnici
Izvor: Shutterstock

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u četvrtak da je "prvog dana od raspisivanja konkursa" za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije bilo već "nekoliko stotina upita", kao i da je to podatak za samo jednu od nekoliko takvih jedinica.

"Naravno, nije dovoljno samo javiti se, sledi provera dokumentacije, testiranje i sve drugo što je potrebno", rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije.

On je naveo da je konkurs raspisan 15. februara i to za jedinice - 72. brigadu, 63. padobransku i "Kobre", što je "krem" vojske.

"Da odgovorim onima što su filozofirali iz salona i televizijskih studija, morali bi da analiziraju šta je život i realnost, kakvo nam je okruženje, izazovi u svetu i za Srbiju", rekao je Vučević, povodom kritika na plan da vojska primi 5.000 specijalaca.

Govoreći o nedavno održanom međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju, on je rekao da Vojska Srbije nabavkom dronova samoubica dobija nešto što nema i "drastično uvećava svoju moć".

On je rekao da je svet zainteresovan za sve što Srbija proizvede od oružja, pre svega za municiju, i da je sve što je ponudila i prodala.

"Naša politika je nepromenjena, mi gledamo ko je konačni kupac, ne šaljemo na front oružje i vojnu opremu, ali imamo pravo da to prodajemo", naveo je Vučević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pogledajte kako vežba 63. padobranska brigada (FOTO, VIDEO)
1

Vojni aerodrom u Nišu

09.02.2023. 20:10

Pogledajte kako vežba 63. padobranska brigada (FOTO, VIDEO)

Na obuci pripadnika profesionalnog sastava 63. padobranske brigade i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u toj jedinici, prikazano je pakovanje padobrana, priprema za skok i klasični i specijalni padobranski desant, zatim napad na zaposednuti objekat, kao i obuka u borenju i veranju.
Foto
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
21°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve