Vesti
19.06.2022. 16:24
Beta

Izveštaj o radu 2013-2022

Vesićev oproštaj od Beograđana

Beograd, skupština grada
Izvor: Shutterstock

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se oseća odgovornim za rezultat Srpske napredne stranke (SNS) od 38 odsto glasova na beogradskim izborima, ističući da je to "njegov rezultat".

"Nikad nijedna stranka, izuzev naše, nije osvojila više", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada Beograda, komentarišući to što je SNS osvojila šest odsto manje glasova nego 2018. godine. 

Vesić je rekao da je Predsedništvo SNS za gradonačelnika predložilo Aleksandra Šapića i da će svi odbornici te stranke poštovati tu odluku i da će u ponedeljak, ukoliko dođu na sednicu Skupštine grada, svi glasati za njega.

"Ja sam član ozbiljne političke stranke i mi kada donesemo odluku ko su naši kandidati, mi svi stojimo iza toga. Aleksandar Šapić će sutra glasovima naših odbornika biti izabran za gradonačelnika", kazao je on.

Govoreći o parlamentarnim izborima i eventualnoj funkciji na republičkom nivou, Vesić je naglasio da ti izbori još uvek nisu gotovi i da će se više znati "nakon što se završi španska serija u Velikom Trnovcu", gde je došlo do trećeg ponavljanja izbora.

Vesić je u Skupštini grada predstavio "Izveštaj o radu 2013-2022", koliko je proveo na pozicijama gradskog menadžera i zamenika gradonačelnika, i istakao da je jedna od najvažnijih stvari koja je uradjena bila promena pravca razvijanja grada, objašnjavajući da je umesto širenja na periferiju, grad sišao na reke.

Kazao je da Beograd postaje "grad za ljude", izgradnjom pešačkih zona, uređenjem parkova, fasada i dodao da bi do kraja godine Beograd trebalo da dobije javne bicikle.

Vesić je istakao i rešavanje infrastrukturnih problema grada, osvrćući se na Beogradski metro, BG voz, obilaznicu oko Beograda i projekte poput fabrika za preradu otpadnih voda od kojih su neke već u izgradnji.

Kada je budžet grada u pitanju, dosadašnji zamenik gradonačelnika naglasio je da je, zaključno sa petkom 17. junom, u gradskoj kasi ostalo više od 19 milijardi dinara, a da je dug grada prema socijalnim i ugroženim kategorijama ostao nula dinara.

Naglasio je da Beograd danas ima 160 procenata više turista nego 2013. godine, kada je došao na gradsku funkciju.

Govoreći o projektima koji bi do 2030. trebalo da budu gotovi, Vesić je izdvojio metro, novu beogradsku železnicu, linijski park, prosečnu platu od 200.000 dinara, industrijski park u Borči, 40 novih vrtića, dva tunela, sedam mostova, pet fabrika za preradu otpadnih voda, potpuno ekološki vozni park javnog prevoza, muzej Nikole Tesle na Dorćolu, Centar kreativne industrije, Terazijsku terasu i 100 novih malih parkova.

Istakao je da nije srećan što nisu svi ti projekti završeni, ali da je srećan što su neki od njih bar započeti.

Kazao je da je za osam godina i sedam meseci, koliko je u gradskoj vlasti, zasađeno 250.000 sadnica, a odgovarajući na pitanje novinara, dodao da se broj posečenih stabala "meri u stotinama", ali naglasio da nema tačan podatak.

Vesić je dodao i da su gondola na Kalemegdanu i jarbol na Ušću projekti koji će se "sigurno raditi", iako ih nije predstavio u svom izveštaju o radu.

On je zahvalio svima sa kojima je sarađivao i poželeo sreću budućoj gradskoj vlasti, ističući da se nada da će nastaviti da radi na projektima koji su započeti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...
Policija

"Specijalni rat"

17.05.2022. 09:26

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom dojava o bombama u Beoradu u ponedeljak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve