Vesti
18.06.2022. 19:30
Beta

Skupština grada

Za dva dana znaćemo ko je gradonačelnik Beograda

Beograd, skupština grada
Izvor: Shutterstock

Odbornici Skupštine Beograda glasaće u ponedeljak o izboru novog gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Kako je saopšteno, sednicu je zakazao predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević a pre izbora gradonačelnika, odbornici će razmotriti Izveštaj Administrativno-mandatne komisije o podnetim ostavkama odbornika sa Predlogom odluke o prestanku mandata odbornika kao i Izveštaj iste komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata novih odbornika.

Sednica će početi u 10 časova u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića. 

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) ranije je odlučilo da kandidat za gradonačelnika bude prvi na listi "Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve" na lokalnim izborima 3. aprila, Aleksandar Šapić a da kandidat za zamenika bude odbornica te stranke Vesna Vidović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...
Policija

"Specijalni rat"

17.05.2022. 09:26

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom dojava o bombama u Beoradu u ponedeljak.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve