Vesti
02.09.2021. 16:10
Tanjug

"Odlična akcija"

Više od 60 škola u Srbiji dobija dronove

dron
Izvor: Shutterstock

Osnovne škole u Zemunu, Novom Beogradu, Pančevu i Surčinu dobiće dronove namenjene učenicima za primenu programskih jezika i jačanje digitalnih znanja.

Ukupno 670 dronova biće donirano u više od 60 škola zahvaljujući memorandumu sa Rotarima distrikta Srbije i Crne Gore, rekao je ministar prosvete Branko Ružić na dodeli dronova u novobeogradskoj Osnovnoj školi "20. oktobar".

Ministar je rekao da će obuke za učenike 5. i 6. razreda početi danas, kao i da ima dovoljno stručnih ljudi koji će se baviti tim pitanjem.

"Ovo je jedna odlična akcija, a b. Ministarstvo će uvek stajati iza ovakvih projekata", rekao je Ružić.

Guverner distrikta Srbije i Crne Gore Danilo LJevnaić pozdravio je napore Ministarstva prosvete da se digitalna pismenost podigne na najviši nivo, najavljujući da će u narednih mesec i po dana više od 100 škola dobiti robotiće.

dronovi
Izvor: Shutterstock

Direktor škole "20 oktobar" Branislav Nedeljković rekao je da su đaci veoma zainteresovani za čitav projekat i da će im pomagati nastavnici informatike i tehnike i tehnologije. Kako je rekao, epidemija koronavirusa navela je da se škola dodatno zainteresuje za IT sektor, te su tako sve učionice opremljene računarima i internetom.

Nedeljković kaže i da je u toj školi, u kojoj je juče u novu školsku godinu krenulo 1.400 učenika, dobra epidemiološka situacija, ali i da je obavezna primena zaštitnih mera.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi put u istoriji Srbije: "Bože pravde" u svim školama 1. septembra
škola, đaci

Himna na prvom času

29.08.2021. 16:05

Prvi put u istoriji Srbije: "Bože pravde" u svim školama 1. septembra

Školska godina će početi 1. septembra u svim školama intoniranjem ili izvođenjem državne himne "Bože pravde", prvi put u istoriji, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i prvi potpredsednik Vlade Srbiije Branko Ružić.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
10.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve