Vesti
24.02.2024. 13:05
Beta

Doneta odluka

Koliko će država još uložiti u obnovu JDP-a

JDP
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, donela zaključak o opredeljivanju 2,3 miliona evra dodatnih sredstava za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), objavljeno je na Instagramu Ministarstva.

"Pored ranije opredeljenih 1,6 miliona evra, do sada je ukupno izdvojeno skoro četiri miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju zgrade JDP-a, koja podrazumeva sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišnih sala i zamenu stolica, mehanizama scenske tehnike i liftova", istaknuto je u objavi Ministarstva kulture.

Kako je navedeno, "planirani radovi su u toku, s tim da se vodi računa da se pozorišna sezona i izvođenje predstava odvija po planu".

Iz Ministarstva su dodali da je "ovim sredstvima iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope planirana i izrada projekta za izvođenje za novu scenu 'Bojan Stupica', a rad na ovom objektu započeće nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije".

"Na ovaj način se nastavlja sa ulaganjima u kulturu i obnovu ustanova kulture od strane Ministarstva kulture i Vlade Srbije", ističe Ministarstvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve