Vesti
04.09.2023. 12:15
Beta

Od 5 do 7. septembra

Kfor počinje vojnu vežbu na Kosovu: Evo šta tačno obuhvata

1
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Međunarodne mirovne snage na Kosovu (Kfor) će od 5 do 7. septembra u zapadnom delu Kosova izvesti rutisku vojnu vežbu, saopšteno je iz Kfora.

"Aktivnost obuke će sprovoditi Regionalna komanda-multinacionalni kontigenti zapad i fokusiraće se na procedure operativne pripravnosti i pripreme jedinice. U ovom periodu vojnici i vozila Kfora biće stacionirani u okolini Kruševa i manastira Dečani", navedeno je u saopštenju.

Obuka će uključivati i dnevna i noćna kretanja, na glavnim i sporednim putevima unutar tog područja i biće primetne i kolone vojnih vozila sastavljenih od teške inženjerske opreme, naveo je Kfor u saopštenju.

"Kfor sprovodi ove rutinske vežbe u svrhu testiranja i obuke kako bi pružio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno. KFOR nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo u svakom trenutku tokom vežbe i traži saradnju lokalnih zajednica tokom ove aktivnosti", dodali su u saopštenju.

Naveli su da je Kfor u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandatazasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za slobodu kretanja, za dobro svih zajednica koje žive na Kosovu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve