Vesti
05.04.2023. 21:00
Beta

Centralna Afrika

Srpski vojnici ispraćeni u još jednu misiju EU

Vojska Srbije
Izvor: Shutterstock

Novi kontigent Vojske Srbije, sastavljen od sedam članova, ispraćen je u misiju EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (CAR) gde će provesti narednih šest meseci. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u sastavu kontingenta su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe i šestočlani medicinski tim koji će biti zadužen za preventivnu zdravstvenu zaštitu i ambulantno lečenje pripadnika međunarodnih snaga.

Oni će zameniti medicinsko osoblje Vojske Srbije koje je u Centralnoafričkoj Republici angažovano od oktobra prošle godine.

Svečanost povodom ispraćaja kontingenta VS održana je u Centru za mirovne operacije u kasarni "Banjica" u Beogradu u prisustvu načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića i šefa Delegacije EU Emanuela Žofrea.

Učešće u misiji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici, Vojska Srbije je započela 2016. godine. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veliko interesovanje za prijem u specijalne jedinice
vojska, vojnici

Ministar odbrane

23.02.2023. 10:20

Veliko interesovanje za prijem u specijalne jedinice

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u četvrtak da je "prvog dana od raspisivanja konkursa" za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije bilo već "nekoliko stotina upita", kao i da je to podatak za samo jednu od nekoliko takvih jedinica.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve