Vesti
02.03.2024. 16:10
Beta

Hidrometeorološki zavod

Uživajte u još malo sunca, jer sledi promena vremena

Sunčano vreme
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana i posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biće kratkotrajna kiša ili pljusak.

Duvaće slab do umeren, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od nula do osam stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu će ujutro biti od pet do osam stepeni, a najviša dnevna će biti 20 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak će nakon delimično vedrog jutra, tokom dana uslediti umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području.

Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40 milimetara za 24 sata.

Na visokim planinama intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina.

U sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. U petak se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će do kraja sedmice biti suvo uz sunčane intervale.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve