Vesti
22.06.2023. 19:39

Završen sastanak

Vučić iz Brisela: "Sve što važi za Ukrajinu, za Srbiju ne važi"

1
Izvor: Beta / European Council / Frederic Sierakowski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanaka sa evropskim predstavnicima u Briselu izjavio da razume njihovu volju da situacija deeskalira i da se problemi rešavaju dijalogom.

Vučić je, nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, rekao da ih izvestio o povredama uhapšenih Srba na Kosovu.

"Za neke od njih (uhapšenih) i sam Euleks i NATO rekao da ne postoji nikakav razlog zbog koga su trebali da budu uhapšeni", rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao je da je uvek došao na svaki sastanak, jer je važno da se razgovara i da je "dijalog lekovit" ali da u ovom trenutku ne vidi ni jedan razlog da razgovara sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

"Uvek sam spreman da razgovaram sa evropskim predstavnicima, da učinimo sve što možemo, ali ono što nema smisla, ostaje da nema smisla", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da da je Kosovo za većinu zemalja Unije nezavisna država i da je ono "njihovo čedo".

"Naša pozicija je veoma teška, sve što važi za Ukrajinu, za Srbiju ne važi, ali to je pravo jačeg na koje moramo da se naviknemo", poručio je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve