Vesti
18.05.2022. 14:40
Beta

Dolaze teška vremena

Vučić: "Nad Srbijom se nadvijaju ozbiljni gradonosni oblaci"

aleksandar vučić, 15. 5. 2022.
Izvor: EPA / FILIP SINGER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se Srbija nalazi u "mnogo težoj situaciji nego što to danas izgleda" i upozorio da od septembra globalno sledi "možda najteže vreme" od 1944. godine.

Vučić je na početku sastanka sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji učestvuju na Svetom Arhijerejskom Saboru SPC, ocenio da se nad Srbijom nadvijaju "ozbiljni gradonosni oblaci".

"I danas i prethodnih dana smo imali sastanke koji se tiču naših priprema za zimu. Građani podrazumevaju da će uvek biti struje, gasa, grejanja ali to će biti teško ostvariti, možda teže nego ikada. Mi vršimo pripreme da uradimo sve što možemo ali je na globalnom planu stanje teže nego uoči Drugog svetskog rata ili tokom samog rata", naveo je Vučić.

Posebno je pozdravio episkopa raško-prizrenskog Teodosija za koga je rekao da dolazi sa "svete srpske zemlje" i upozorio da će biti "sve teže sačuvati naše interese na Kosovu i Metohiji".

"Od kada je predsednik Vladimir Putin rekao na čemu u formalno-pravnom smislu zasniva upad u Ukrajinu, sve zapadne sile ubrzano rade na tome da reše kosovski čvor. To čujem bukvalno na svakom mestu u zapadnom svetu", kazao je predsednik Srbije.

Ponovio je da je Srbija pod "ogromnim pritiskom" jer je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku nije uvela sankcije Rusiji.

"To nam pravi probleme koji će biti sve veći. U uslovima do sada neviđene histerije, gde brutalne pretnje postaju jezik svakodnevice i gde niko nikoga ne želi da čuje, naše je da pokušamo da sačuvamo svoju zemlji i narod, da sačuvamo mir i život u Srbiji. Zato će nam od septembra sabornost biti potrebnija nego ikad", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji"
aleksandar vučić, 15. 5. 2022.

Aleksandar Vučić

15.05.2022. 12:44

"Država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće, jer vodi samostalnu politiku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve