Vesti
22.10.2023. 13:25
Beta/R. E.

"Sledeći izbori tek 2027"

Vučić o izborima, kampanji i "mladosti ludosti"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su predstojeći izbori važni jer posle njih, četiri godine ih neće biti i da će posle toga svi izbori zajedno biti održani 2027. godine.

On je gostujući na TV Pink, gde je više od sat vremena posvetio kritikama opozicije, između ostalog poručio građanima da ako misle da im je bolji Nebojša Zelenović, Dragan Đilas ili Zdravko Ponoš, slobodno glasaju za njih, ali da u njihovo vreme nije bilo bolje.

"Opozicija obećava da će da sruši Beograd na vodi. Zašto, zato što nikada nisu ništa gradili i izgradili. To ih nikada nije interesovalo", kazao je on.

Kao razlog zašto oni nikada ništa nisu izgradili, Vučić je naveo da je to zato što "nisu snevali snove za Srbiju, već su sanjali svoje snove, a za Srbiju nije bilo vremena".

"A meni ćete da pretite zatvorom i plivanjem? Pa ja sam delimično na ulici odrastao. Nije mene jednom policajac dovodio u stanicu i sa stadiona i odavde i odande, pa ćete vi sad da mi pretitie, ali nikad nisam krao i pljačkao svoj narod, a mladost nosi ludosti", rekao je predsednik države.

On je izneo niz kritika na račun opozicije, nekadašnjeg funkcionera Demokratske stranke Dušana Petrovića nazvao je "nosiocem kriminalno lopovske aktivnosti" u Šapcu, a sva istraživanja javnog mnjenja ocenio je kao lažna.

Ponovio je da je opozicija "dobila izbore za 17. decembar", ali nije naveo kada će ih tačno raspisati.

Na kraju je ponovio da su izbori važni jer posle toga izbora neće biti četiri godine, a da će 2027. biti održani svi izbori zajedno - pokrajinski, republički i predsednički.

Dodao je da se neće služiti trikovima i marifetlucima da bi ostao na vlasti, jer mu to, kako je rekao, ne treba u životu.

"Ne obećavam opstanak na vlasti. Ako izgubimo izbore, izgubili smo. Izvolite ljudi, čestitamo vam i to je to", rekao je Vučić.

Dodao je da zbog obaveza neće uspeti da učestvuje mnogo u kampanji, ali će "učestvovati srcem".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bilčik o izborima u Srbiji, dijalogu i medijskim slobodama
1

Intervju za Demostat

23.09.2023. 10:20

Bilčik o izborima u Srbiji, dijalogu i medijskim slobodama

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je da uvek ima vremena i prostora za poboljšanje izbornih uslova i da je značajno da "svi relevantni akteri u državi rade tako da bi se postarali da kampanja, kada izbori budu raspisani, bude slobodna i poštena".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve