Vesti
28.05.2023. 23:36
Beta

Predsednik Srbije

Vučić o protestima protiv nasilja, zahtevima, izborima...

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je odgovorio na zahteve koje traže učesnici protesta "Srbija protiv nasilja".

Vučić je izjavio jda će odmah potpisati smenu rukovodstva RTS, ako je i to zvaničan zahtev protesta protiv nasilja, mada mu kako kaže, nije jasno zašto to traže, s obzirom da je javni servis postao "pristrasan na stranu protesta".

Vučić je rekao da se RTS pet puta uključivao uživo u protest i da to postoji "samo u Severnoj Koreji".

"Bila su četiri zahteva. Ostavka Ružića, rijaliti, to je završeno, REM, možemo da razgovaramo, i ministar Bratislav Gašić - to ne može", rekao je Vučić na Pinku.

"Nikada im neće biti ispunjen zahtev za Batu Gašića jer je besmislen, čovek nije kriv i sve ubice je pohapsio, mi nismo tu da ispunjavamo hirove", rekao je Vučić na televiziji Pink.

Takođe, nikada im, kaže, dok je živ, neće potpisati prelaznu vladu i da "mogu samo da ga ubiju".

Rekao je da se o REM-u može razgovarati, ali da je opoziciji cilj samo da "Šolakovoj televiziji obezbedi nacionalnu frekvenciju".

Kada je reč o protestima protiv nasilja, Vučić kaže da građane razume jer su posle šoka želeli da nešto urade, ali zahtevi mu nisu najjasniji.

"Kažu kriv je rijaliti, evo ukinućemo rijaliti, kriv je ministar prosvete, evo podneo je ostavku, ali kako tražite zahteve koji nikakvog smisla nemaju, a na kraju ništa niste tražili za decu", rekao je Vučić.

Vučić izjavio je da će se ići na izbore ukoliko ne bude dogovora i da će na te izbore izaći "Pokret za narod i državu".

Ako ispuni većinu zahteva, a protesti budu nastavljeni, ići će se na izbore, a opoziciji poručio da može da na njih izađe ili da ih bojkotuje.

"Dok ja odlučujem o tome, a to je još četiri godine dok sam predsednik države, prelazne vlade neće biti, osim ako budem ubijen ili umrem prirodnom smrću. Ne postoji ta sila na svetu da me natera", ponovio je Vučić više puta.

Rekao je da najčešće na protest idu oni koji su izgubili privilegije 2012. godine i da uvek nađu razloge za nezadovoljstvo.

Dodao je da postoje i građani koji imaju lična i politička nezadovoljstva, misle da je moguće bolje i njima poručio da treba da se razgovara o tome čime su tačno nezadovolni, ali uz poštovanje demokratskih principa.

Glumcima koji su podržali protest poručio je da se danas mnogo više ulaže u filmsku industriju.

Priznao je da je ponekad arogantan i rekao da će se potruditi da to ispravi, da ga deo te "elite" nije doživeo kao svog jer im se ne dodvorava, ali da uprkos tome činjenice o ulaganjima govore za sebe.

Potvrdio je da će za Vidovdan 28. juna biti osnovan "Pokret za narod i državu" i da je siguran da će Srpska napredna stranka postati deo tog pokreta i u okviru njega izaći će na izbore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve