Vesti
22.02.2023. 09:20
R.E.

"Nastupila je druga era"

Vučić o sankcijama Rusiji...

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će za Srbiju biti još teže po pitanju uvođenja sankcija Rusiji i dodao da je Srbija jedina uspela u Evropi da izdrži i ne uvede sankcije.

"Srbija ima svoju politiku, ozbiljnu, odgovornu, samostalnu, sama donosi svoje odluke i jedina je uspela u Evropi da izdrži i da ne uvede sankcije", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink iz Abu Dabija.

Prema njegovim rečima, nastupila je druga era i potpuno drugo stanje svesti u svetu, i da je vreme da se prekoči "užasni krug nesreće, ratova i sukoba".

"Nema druge zemlje u Evropi koja nije 100 odsto podržala sankcije. Sankcijama se pridružite prihvatanjem deklaracije Evropske unije. Sve zemlje u Evropi su se 100 odsto pridružile, osim Srbije i donekle Moldavije. Pošto je tako, suočavate se da vam jedni kažu da ste krivi, drugi vas optužuje za druge stvari", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da već godinu dana sluša kako će uvesti sankcije Rusiji, posle da neće i razne druge priče, ali da je jedino tačno da se Srbija držala svoje politike neutralnosti.

Dodao je da će Srbija biti u sve težoj poziciji što se tiče sankcija prema Rusiji, ali da veruje da će moći i ubuduće da se drži svoje politike.

Vučić ove srede završava posetu Abu Dabiju gde je posetio Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX 2023. i razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji"
sankcije Rusiji

Vučić u Minhenu

18.02.2023. 12:54

"Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji"

Vučić se u subotu, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom sa kojim je imao, kako je napisao, "otvoren razgovor" i "pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve