Vesti
01.02.2023. 16:10
Beta

Proces protiv Belivuka

Vučić o svedočenju o Lalića: "Znam za pripremanje atentata"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tužilaštvo i nadležne službe "imati i te kako" šta da istražuju u vezi tvrdnji Srđana Lalića, svedoka saradnika u procesu protiv Veljka Belivuka, o umešanosti pripadnika srpskih službi i crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) u navodni atentat na srpskog predsednika.

Vučić je ocenio da je "jako bitno" što je Lalić u svom svedočenju rekao da je "mnogo ljudi iz srpskih službi a još više iz crnogorskog ANB umešano" u navodni atentat.

"Nije on kriminalac koji može da laže nešto zbog sebe. On ne sme da laže, on je okrivljeni saradnik, to je jedini razlog. Svi ostali smeju da lažu, a on je jedini koji ne sme da laže. Ako slaže, gubi mogućnost saradnje i dogovora koji je postigao sa tužilaštvom. A postigao je dogovor da odleži 18 godina, a ovako bi morao da leži još 45, 50, možda i 60 godina. On sebe spasava govoreći istinu", naveo je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Bugarskoj gde je prisustvovao početku izgradnje intergasnog konektora ka Srbiji.

Predsednik je dodao da je "znao" da je pripreman atentat na njega.

"Druga je stvar što to ruši sve laži i sve neistine koje su neki izgovarali u prethodnim godinama i ne samo to. To govori kakva se kampanja kriminalizacije i vlasti provodila sve vreme, a što se mene tiče ja sam znao to i tog dana da je pripremano. Znali smo da je snajper za mene, nije to bila tajna neka i nadležne službe su odradile svoj posao, za razliku od onih koji to nisu uradili 2003. godine", kazao je Vučić.

Bivši pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić izjavio je juče pred sudom da je taj klan planirao atentat na Vučića i "svrgavanje najviših struktura vlasti".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Viši javni tužilac o Veljku Belivuku, Dijani Hrkalović, Savamali...
Sud, sudija

Nenad Stefanović

28.11.2022. 10:14

Viši javni tužilac o Veljku Belivuku, Dijani Hrkalović, Savamali...

Viši javni tužilac u Beoradu Nenad Stefanović izjavio je da "Veljko Belivuk nikad nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za slučaj 'Savamala', te se taj deo njegovog iskaza pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ni ne može tretirati kao 'priznanje'".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve