Vesti
07.04.2023. 15:41
Beta

Predsednik Srbije

Vučić o tenkovima, Ponošu, Vučićeviću, Kosovu...

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prištinska vlast hoće da sprovede izbore na severu Kosova tako što planira da dva odsto građana vlada nad 98 posto i istakao da u pojedinim opštinama nisu uspeli da nađu kandidate ni, kako je on rekao, "među svojim agentima".

Odgovarajući na pitanje novinara šta je plan Beograda, s obzirom na to da je kosovska predsednica Vjosa Osmani rekla da će izbori biti sprovedeni i bez Srpske liste, te da "Priština ima plan B ukoliko dođe do nereda", Vučić je rekao da mu ne pada na pamet da otkriva planove.

Novinare RTS-a optužio je da jednako kao i kolege sa televizije N1 samo čekaju da on kaže kako će ući tenkovima na Kosovo, te da će ga, ako to kaže, optužiti da vraća Srbiju u devedesete, a ako ne kaže reći će da ne brine o Srbima.

Za izbore je objasnio da se svi prave ludi kad pitaju zašto Srpska lista ne učestvuje, a znaju da je uslov za učešće još od Briselskog sporazuma bilo formiranje Zajednica srpskih opština, koja nije formirana ni danas.

"Iako nije formirana ZSO oni su četiri puta učestvovali na izborima. Nemojte da se pitamo da li je starija kokoška ili jaje. Ovde smo imali četiri jejeta, samo kokoše nigde nije bilo, samo nemojte da se pravite naivni svi", obrati se predsednik Srbije posle sastanka sa Srbima sa Kosmeta.
 

"U Severnoj Mitrovici ni izmišljenog Srbina nisu našli, ni agenta ni lokalnog ludaka", rekao je Vučić i više puta ponovio da je plan Prištine da se na čelo srpskih sredina izaberu Albanci, a da je plan B "valjda da pobiju Srbe".

"Taj im se plan neće ostvariti, to ću da vam kažem", rekao je Vučić.
 

Takođe je poručio vlastima u Prištini da slobodno zaustavljaju vozila sa srpskim tablicama, ali da će videti "gde će oni da izađu kada Srbija sprovede svoje mere".

"Sad da vidim pošto maltretirate Srbe šta ćete vi da radite posle naših odluka", poručio je Vučić.

One Srbe koji priznaju kosovsku državnost nazvao je "najgorim bednicima koji rade protiv svoje države".

Predsednik je odgovarajući na pitanja novinara izneđu ostalog izneo niz kritika na račun generala Zdravka Ponoša, a podržao je i pohvalio glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića istakavši da o njemu ima najbolje mišljenje i da su privatno u dobrim odnosima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su razgovarali Vučić i predsednik Gvineje Bisao
1

"Jake veze još od Tita"

06.04.2023. 14:12

O čemu su razgovarali Vučić i predsednik Gvineje Bisao

Predsednici Srbije i Gvineje Bisao, Aleksandar Vučić i Umaro Sisoko Embalo, izjavili su u Beogradu da će raditi na daljem razvijanju prijateljskih odnosa, nakon što su zvaničnici dve zemlje potpisali dva bilateralna sporazuma.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve