Vesti
24.03.2024. 20:10
Beta

Kuršumlija

Vučić o naoružanju: "Sve što proizvedemo s lakoćom prodamo, ali je uvoz noćna mora"

Aleksandar Vučić
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može otvoreno da govori o naoružanju koje u Srbiju stiže iz inostranstva, dodajući da je to za državu "noćna mora".

Vučić je novinarima prilikom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Kuršumliji rekao da je Srbija okružena NATO zemljama, koje se "kad im padne na pamet, iživljavaju i nad civilnim vozilima i svemu drugom".

"Morate da čekate godinu dana da dokažete da kamion koji ste kupili za prevoz bilo čega neće dobiti borbenu upotrebu. A ako bi nešto moglo da ima borbenu upotrebu, onda nema šanse da to izvučemo. Zamislite kada bih vam još i o tome govorio, onda taman da ništa ne dobijemo", kazao je on.

Kada je u pitanju izvoz naoružanja proizvedenog u Srbiji, naveo je da se kupci pronalaze "s lakoćom", kao i da Srbija može da proda sve što proizvede.

"Više nije pitanje cene, već da li možete da proizvedete. Ako još imate i pristojnu cenu, utoliko bolje", dodao je predsednik Srbije.

Naveo je da Srbija mora da povede računa o sopstvenoj vojsci, jer je "vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama".

"Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolji mogući način i u tim ne lakim vremenima sačuvamo mir, ljude, zemlju i odvratimo svakog potencijalnog agresora, to je veliko i važno pitanje za nas", rekao je Vučić.

Dodao je da država izdvaja dodatnih 6-7 miliona evra na godišnjem nivou kako bi postojala druga smena u Tehničko-opitnom centru, kako bi brže bilo uvedeno novo naoružanje za Vojsku Srbije, bilo da je proizvedeno u Srbiji ili kupljeno.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve