Vesti
25.10.2023. 10:42

Vučić o "Pronađi me"

"Život deteta je važniji od svega drugog"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u sredu policajcima da kad imaju i najmanju sumnju da je neko dete nestalo, aktiviraju sistem "Pronađi me", jer oni o tome odlučuju kad dobiju prijavu.

"I sebi i drugima u državi kažem, izgradili smo stotine kilometara puteva i hiljade mostova, ali od svega toga je važniji život jednog deteta", rekao je Vučić na svečanosti puštanja u rad sistema za hitno obaveštavanje u slučaju nestanka nekog deteta Amber alert, odnosno "Pronađi me".
 

On je podsetio da se pravi karakter društva oslikava u tome kako se odnosi prema deci, jer bez brige o njima, najranjivijem delu društva, nema ni brige o budućnosti zemlje.

"Ukupan broj raspisanih objava u protekle dve godine za nestalim maloletnim licima je bio 3.889 od čega je 3.859 obustavljeno. Dakle za 30 nije obustavljeno, to je 30 dece", naveo je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, ako sistem "Pronađi me" pomogne da se samo jedno dete u naredne dve godine pronađe, sav angažman Ministarstva unutrašnjih poslova, vlade, države, uložene pare za sistem, su se mnogostruko isplatile.

"Život svakog deteta je neuporedivo važniji od svega drugog. To zvuči kao patetična floskula ali je potpuno istinito", naglasio je Vučić.
 

On je naveo da je vršnjačkog nasila danas mnogo manje nego pre 20, 40 godina ali je puno vidljivije zahvaljujući socijalnim mrežama.

"To nasilje ostavlja trajne posledice na decu koje se ispoljavaju u kasnijem periodu", rekao Vučić navodeći da je zadatak da se na njegovom smanjenju još više radi.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Amber alert – da nijedno dete više ne bude izgubljeno
Nasilje

Vreme je za uzbunu

31.01.2023. 12:05

Amber alert – da nijedno dete više ne bude izgubljeno

Teksas. Godina 1996, 13. januar. Devetogodišnja devojčica Amber Hagerman bezbrižno je sa svojim bratom vozila bicikl na parkingu napuštene prodavnice. U jednom trenutku pojavio se crveni kombi. Iz njega je izašao čovek i strpao malu Amber u svoje vozilo. Jedan od svedoka otmice odmah je nazvao policiju, ali ni više od 50 policajaca i agenata nije uspelo da pronađe devojčicu. Potraga je trajala pet dana, sve dok slučajni prolaznik nije ugledao njeno beživotno telo pokraj zaliva. Čovek iz crvenog kombija nije pronađen ni nakon 26 godina.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve