Vesti
22.07.2021. 21:32
Tanjug

Još šest godina

Zagorki Dolovac treći mandat

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Skupština Srbije izabrala izabrala je Zagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca, kojoj će to biti treći mandat, budući da je na funkciji od 2010. godine.

Novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počinje u januaru 2022.godine.

Ona je ranije predstavila Državnom veću tužilaca program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022. do 2028. godine.

Navela je da su joj prioriteti u radu odlučna borba protiv kriminala, naročito protiv korupcije, jačanje međunarodne saradnje, povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz efikasnu primenu tužilačke istrage.

"Nadam se da ću biti u mogućnosti da nadogradim prethodno ostvareno i još više doprinesem vladavini prava i efikasnijem radu pravosuđa", navela je tada Dolovac.

Dolovac je rođena u Novom Sadu, završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni uspit je položila 1992. godine.

Od 2004. do 2007. bila je zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu, od 2007. do 2009. nalazila se na mestu v.d. okružnog javnog tužioca u Beogradu, a od 1. januara 2010. je Republički javni tužilac.

Javnog tužioca na predlog Vlade bira Narodna skupština sa liste kandidata koje utvrđuje Državno veće tužilaca i na period od šest godina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko može da dobije status posebno osetljivog svedoka?
Sud

I kako se dodeljuje

14.07.2021. 17:10

Ko može da dobije status posebno osetljivog svedoka?

Status posebno osetljivog svedoka u sprskom pravosuđu mahom se dodeljuje osobama koje treba da svedoče radi dokazivanja krivičnih dela silovanja, nasilja u porodici, bludnih radnji nad maloletnicima, ubistava i drugih sličnih krivičnih dela, jer im je da bi govorili, potreban ovaj vid zaštite i ohrabenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
23.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve