Vesti
22.05.2023. 19:45
Beta

"Zajednički odgovor 2023"

Kakva je to združena vežba srpske vojske i policije

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Na više lokacija u Srbiji počela združena taktička vežba sa bojevim gađanjima "Zajednički odgovor 2023", tokom koje će snage Vojske Srbije i jedinice ministarstva unutrašnjih poslova uvežbavati izvođenje napadne operacije.

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane, u vežbi učestvuju delovi Generalštaba Vojske Srbije, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, kao i sastavi Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, interventne i helikopterske jedinice MUP-a.

"Opšti cilj vežbe, koja se realizuje ove i sledeće nedelje, je unapređenje obučenosti i osposobljenosti snaga vojske i policije za zajedničko rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbene operacije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se u pripremnoj fazi aktivnosti realizuju na matičnim lokacijama jedinica, dok će u aktivnoj fazi, zajedničke snage na stalnim i privremenim poligonima uvežbavati izvođenje borbenih dejstava i operacija.

U završnom delu će državnom rukovodstvu i javnosti biti prikazan deo vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu "Pešter", kao i obučenost i opremljenost snaga vojske i policije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koji je cilj NATO vežbe "Defender Europa 2023"
Vojnici, vojska

Kosovo

21.05.2023. 21:40

Koji je cilj NATO vežbe "Defender Europa 2023"

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je međunarodna vežba "Defender Europa 2023", kojoj je Kosovo domaćin, simbol kolektivne rešenosti da se održi mir i stabilnost u svetu i predstavlja demonstraciju sposobnosti protiv potencijalnih agresora.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
26°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve