Vesti
03.04.2022. 20:43
Beta

CeSID

Zakon kaže: Glasanje može da se produži i posle 20 časova

IZBORI - GLASANJE
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar izjavio je da svim biračima koji se u 20 časova nađu ispred biračkog mesta, po zakonu mora da bude omogućeno da obave svoju građansku dužnost.

Klačar je agenciji Beta kazao da bi član biračkog odbora u 20 časova trebalo da stane na kraju postojećeg reda birača koji čekaju da glasaju i da se svim biračima koji su do tog trenutka u redu omogući da glasaju i posle isteka zakonskog roka u 20 časova. 

"Svima koji bi naknadno stali u redu iza člana biračkog odbora ne bi bilo omogućeno glasanje", objasnio je Klačar. s obzirom na to da se ispred velikog broja biračkih mesta već satima su ogromne gužve zbog usporenog glasačkog procesa. 

U Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nisu mogli da odgovore na pitanje da li će, zbog velikih redova ispred mnogih biračkih mesta u Beogradu, biti produženo glasanje i posle 20 časova kako bi svi zainteresovani birači ispunili svoju gradjansku dužnost. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače
izbori, glasanje

Bojan Klačar

18.02.2022. 23:50

Izbori u Srbiji: Koliko slogani utiču na birače

Slogani stranaka i koalicija za predstojeće izbore nisu previše kreativni, i za sada ne postoji nijedan koji je iskoračio izvan klišea, što govori o tome da se većina stranaka odlučila da igra na kartu predvidljivosti i sigurnosti, ocenjuje izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve