Vesti
27.04.2022. 21:20

Odlična vest

Započeto uklanjanje deponije u Batajnici

deponija, đubre, smeće
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su ekipe "Gradske čistoće" počele da uklanjaju "divlju" deponiju u Batajnici, koja je, prema njegovim rečima, jedna od najvećih nelegalnih deponija u opštini Zemun.

"Grad Beograd će inicirati izmenu zakonskih propisa, kao što je i ranije činio, a ovog puta cilj će biti da se obavezno kažnjavaju prekršioci mnogo oštrijim kaznama, uz mogućnost oduzimanja kamiona", rekao je Vesić prilikom obilaska deponije.
 

On je najavio da će na toj lokaciji biti postavljene kamere, kao i da je u planu otvaranje "reciklažnog dvorišta", kako bi se otpad, po propisima sortirao, odlagao i tretirao.

Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić kazao je da je to preduzeće u saradnji s Gradom Beogradom od početka godine uklonilo više od 20 ovakvih deponija.

Dodao je da na deponiji u Batajnici ima više od 2.500 kubnih metara otpada i da će posao uklanjanja trajati petnaestak dana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Smeće u Tihom okeanu je ogromno plastično stanište
Plastika

Pacifik

05.12.2021. 21:25

Smeće u Tihom okeanu je ogromno plastično stanište

Naučnici su otkrili morske životinje i biljke koje žive na plastičnim ostacima u oblasti otvorenog okeana, nazvanom Velika pacifička đubrišta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve