Vesti
14.10.2021. 15:56
Tanjug

Aleksandar Vučić

"Znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod"

Aleksandar vučić
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "zna šta nam je činiti", ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije "Brose" u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KIM, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.
 

"Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite", rekao je Vučić.
 

On je podsetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, rekao da je pitanje postavljeno bez znanja sta piše u Briselskom sporazumu.

"To nema veze sa tim sporazumom" rekao on i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO.om u vezi dolaska oklopnih vozila na sever.

"Oni (Kosovo) nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju Kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfor-a. Ovo je 7 ili 8 upad ne bi li prikazali silu", rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

"Dobijao sam izveštaje šta mediji tajkunski pišu i da su zabrinuti za bezbednost Srba. Imao sam u vidu bezbednost i položaj Srba, ono što sam imao želju da kažem rekao sam i nemam nameru da išta dodam", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je proverio u kakvim uslovima žive kineski radnici u Srbiji, Vučić je rekao da nije predsednik Kine da bi to proveravao i da je to posao za "naše kineske prijatelje".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mehmeti objasno: Akcija je rezultat istrage pokrenute pre godinu dana
Kosovo, 13. 10. 2021.

Kosovo

13.10.2021. 17:33

Mehmeti objasno: Akcija je rezultat istrage pokrenute pre godinu dana

Direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da je jutrošnja akcija policije rezultat istrage pokrenute pre godinu dana i da zbog otpora građana na severu KIM ne može u potpunosti da se izvrši.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve