Vesti
18.11.2021. 12:00
Tanjug

Izbori u Srbiji

Zorana Mihajlović: Glasaću protiv liste sa SPS-om

Zorana Mihajlović, 18. 11. 2021.
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović, izjavila je da ta stranka ima dovoljno kvalitetnih ljudi koje može da kandiduje na narednim izborima i da je protiv jedne liste sa SPS-om.

Mihajlović je za TV K1 rekla da je SNS u prethodnom periodu pokazala na koji način treba voditi zemlju, da je dokazala svoju snagu i da nema potrebe da na listi bude sa SPS-om.

"To je moj stav i glasaću protiv toga na Predsedništvu, ali ću svakako poštovati odluku većine. SPS je drugačija politička stranka, oni jesu naši koalicioni partneri, ali jedno je koalicija, a drugo zajednička lista", izjavila je Mihajlović.

Ona je, upitana da prokomentariše učlanjenje Nataše Jovanović u SNS, rekla da je SNS otvoren za sve, ali da misli da će stranka od toga imati više štete nego koristi.

"Ona je personifikacija radikalne politike, čiji ja nisam pristalica, jer mislim da je vlast devedesetih godina bila užasna za društvo i građane, jer umesto da je štitila živote građana, ona ih je slala u ratove. Svako ima pravo da bude član SNS-a, otvoreni smo za sve, ali svako ko dođe u stranku mora da poštuje ciljeve stranke, samim tim i Vlade i predsednika", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je prokomentarisala i to što je pojedini mediji nazivaju "američki čovek": "Ja radim za svoju zemlju, i vidi se po rezultatima koje sam postigla u prethodnom periodu čiji sam čovek. Ja sam čovek Srbije. Navikli smo da me zovu američkim špijunom i čovekom, izdajnikom i šta sve ne... Mislim da je loše za nas da se stalno delimo, na levicu, desnicu, četnike, partizane...nas je malo i treba da se držimo zajedno", rekla je Mihajlović.

Što se tiče saradnje sa SAD, Mihajlović je navela da su Srbi i Amerikanci uvek bili prijateljski narodi, bez obzira na uspone i padove u politici, i smatra da bi trebalo da negujemo to prijateljstvo i ojačamo saradnju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da su u Srbiji parlamentarni izbori sledeće nedelje ove liste bi prešle cenzus
izbori, glasanje

Istraživanje

31.10.2021. 15:22

Da su u Srbiji parlamentarni izbori sledeće nedelje ove liste bi prešle cenzus

Kada bi se parlamentarni izbori u Srbiji održavali naredne nedelje Srpska napredna stranka osvojila bi 58,3 odsto glasova, a cenzus bi prešle još četiri liste, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve