Vesti
17.07.2022. 12:08
Beta

Ministarka rudarstva

Zorana Mihajlović otkazala službenu posetu Zagrebu

Hrvatska
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog odluke Hrvatske da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne dozvoli da privatno poseti Jasenovac, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović, koja je i potpresednica Vlade Srbije, u utorak je u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske Davorom Filipovićem, gde bi glavna tema razgovora bili regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama.

Cilj sastanka je, kako se navodi, bio razgovor o tome kako da se kroz konkretne projekte i saradnju poveća energetska bezbednost celog regiona i da se zajedno ideo u susret izazovima 21. veka.

"Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dve zemlje u oblastima gde itekako postoji potreba da sarađujemo", rekla je Mihajlović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Antifašizam neće tek tako nestati, Hrvatska je bila na pravoj strani istorije"
1

Zoran Milanović

22.06.2022. 15:20

"Antifašizam neće tek tako nestati, Hrvatska je bila na pravoj strani istorije"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u sredu u spomen-parku Brezovica kod Siska da antifašizam nije iskorenjiv, da neće tek tako nestati i da je Hrvatska bila na pravoj strani istorije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve