Vesti
23.12.2022. 12:15
Beta

Isak Vorgučić

"ZSO bi bila pobeda Prištine"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Direktor RTV KiM iz Gračanice, Isak Vorgučić izjavio je da Kosovo ne pristaje na formiranje Zajednice srpskih opština zato što je kosovski premijer Aljbin Kurti na vlast došao "na krilima borbe protiv ZSO", dok bi Beogradu to donelo "pobedu samo na papiru".

"Kada se oformi ZSO, školstvo i zdravstvo koje su pod Republikom Srbijom će potpasti pod Republiku Kosovo, jer je ZSO institucija Kosova, a ne Srbije. Priština bi dobila konačno utapanje preostalih srpskih institucija u ZSO. Drugim rečima to bi bila pobeda za Prištinu", rekao je Vorgučić za TV Insajder. 

Dodao je da je formiranje ZSO deo Briselskog sporazuma koji je Kosovo trebalo da učini prema kosovskim Srbima

"Sve ostalo je ono što je Srbija trebalo da učini prema Kosovu, a to je da se policija integriše, sudstvo, da dobiju pozivni broj, elektrodistribuciju, i sve ostalo. Srbija je praktično ispunila sve te tačke, sve je dala, a zauzvrat nije dobila ono što je bilo obećano, a to je ZSO", istakao je Vorgučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti poručio: "Barikade se neće još dugo tolerisati"
Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.

Kosovo

19.12.2022. 13:12

Kurti poručio: "Barikade se neće još dugo tolerisati"

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja u stalnom kontaktu s komandantom Kfora, a ta misija je, prema rečima Kurtija, zatražila još vremena od kosovskih institucija za uklanjanje barikada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve