Zdravlje
05.08.2022. 12:10

Stanje je alarmantno

Americi preti vanredno stanje zbog majmunskih boginja

tan2020-11-16_154735615_4.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

SAD će proglasiti vanredno stanje u javnom zdravlju kako bi pojačale odgovor na epidemiju majmunskih boginja kojim se zarazilo više od 6.600 Amerikanaca, izjavila su dva anonimna zvaničnika.

Proglašeno vandredno stanje će omogućiti oslobađanje saveznog novaca i drugi resursa za borbu protiv virusa.

Deklaracija dolazi nakon što se Bajdenova administracija suočila sa kritikama zbog nedostupnosti vakcine protiv majmunskih boginja.

Klinike u većim gradovima kao što su Njujork i San Francisko kažu da nisu primile dovoljno vakcina od dve doze da bi zadovoljile potražnju.

Bela kuća je saopštila da je stavila na raspolaganje više od 1,1 milion doza i da je pomogla da se poveća domaći dijagnostički kapacitet na 80.000 testova nedeljno.

Ovo saopštenje dolazi tri dana nakon što je Bajdenova administracija imenovala najviše zvaničnike iz Federalne agencije za vanredne situacije i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti da služe kao koordinatori Bele kuće u borbi protiv izbijanja majmunskih boginja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Majmunske boginje i u Crnoj Gori
doktor

Važno

31.07.2022. 09:34

Majmunske boginje i u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je registrovan prvi slučaj majmunskih boginja kod crnogorskog državljanina koji je dobrog opšteg stanja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve