Zdravlje
11.03.2022. 09:10
Promo

Prevencija je najvažnija

Evo gde možete da uradite besplatan pregled dojki

rak dojke, dojke, žena, grudi
Izvor: Shutterstock

Jedna od asocijacija na ženu sigurno je i 8. mart, Međunarodni dan žena. Umesto ovog jednog dana u martu, neka čitav mesec bude važan za sve žene u Srbiji.

Kompanija "Dunav osiguranje“ prijatelj je ženama koje vode računa o svom zdravlju, ali i onima kojima su potrebni podsticaj i podrška. Uz Udruženje "Žena uz ženu“ i ove godine stoje uz projekat simboličnog naziva "Budi hrabra“, sa ciljem podizanja svesti o rasprostranjenosti raka dojke koji, ako se otkrije na vreme, može biti izlečen.

"Svakodnevno slušamo preporuke o tome da je prevencija najbolji vid borbe protiv bolesti. Jedan od oblika preventivnog delovanja je i osiguranje. Naša polisa zdravstvenog osiguranja pored brojnih usluga bolničkog i vanbolničkog lečenja, uključuje i osiguranje preventivne zdravstvene zaštite, odnosno sistematski pregled. Ukoliko se utvrdi da postoji potreba za lečenjem, onda ova polisa omogućava brzo i lako zakazivanje i sprovođenje brojnih pregleda i dijagnostičkih procedura“, izjavila je Nataša Novčić Zubac, iz Kompanije "Dunav osiguranje“.

Nataša Novčić Zubac, Kompanija "Dunav osiguranje“ i Marija Lakić, Udruženje “Žena uz ženu”
Izvor: Dunav osiguranje / PromoNataša Novčić Zubac, Kompanija "Dunav osiguranje“ i Marija Lakić, Udruženje “Žena uz ženu”

Kao društveno odgovorna kompanija, "Dunav osiguranje“ prepoznaje potrebe u oblasti zdravlja i zato omogućava finansijsku i stručnu podršku za slučajeve obolevanja od kancera u okviru posebnog programa zdravstvenog osiguranja. U okviru projekta "Budi hrabra“ zainteresovani mogu saznati više i o važnosti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje može omogućiti najviši stepen medicinske zaštite.

"Neka mesec mart bude posvećen zdravlju, a svi oni koji nisu, neka preventivne preglede uvrste kao obavezne u godišnji planer. Tako možemo otkriti bolesti u ranoj fazi i doprineti uspešnosti lečenja bilo koje bolesti. O ovoj temi treba pričati svakodnevno, jer samo tako možemo otvoriti oči svima i probuditi sve one žene koje pregled odlažu za neki drugi dan“, izjavila je Marija Lakić, predstavnica Udruženja "Žena uz ženu“. Ona je dodala: "Ovo udruženje je osnovano  sa ciljem da istakne snagu i hrabrost žena koje se bore protiv raka dojke. Uz edukativne programe i radionice, tu smo da približimo različita iskustva, motivišeno druge žene da nam se pridruže, pružimo bezuslovnu podršku i da ovakve prepreke zajedno pobeđujemo“.

Karavan opremljen neophodnom opremom za dijagnostički pregled obilazi brojna mesta širom Srbije i omogućava ženama da urade besplatan ultrazvučni pregled dojki. Pošto je broj pregleda ograničen, sve zainteresovane mogu da se prijave za pregled u Karavanu od 11:30 do 12 časova u svom gradu, a prednost će imati žene koje nisu radile pregled više od 2 godine i mlađe su od 45 godina.

Trasa Karavana
Izvor: Dunav osiguranje / PromoTrasa Karavana

Sve potrebne informacije u vezi sa ponudom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i programa Cancer protection, kao i trasom Karavana, zainteresovani mogu dobiti besplatnim pozivom Kontakt centra kompanije Dunav osiguranje na broj 0800 386 286 ili na sajtu www.dunav.com.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve