Zdravlje
17.11.2022. 19:32
Beta

Udruženje iz Niša

"Kliničkom centru nedostaje oprema za prevremeno rođene bebe"

beba
Izvor: Shutterstock

Udruženje iz Niša "Ljubav, vera, nada" je na centralnom gradskom trgu je u četvrtak prikupljalo, povodom 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rodjenih beba, dobrovoljne priloge za nabavku spavaćica i benkica za porodilje i njihovu decu u niškom porodilištu.

Predsednica Udruženja roditelja prevremeno rođenih beba "Ljubav, vera, nada" Jelena Pavlović izjavila je da će to udruženje tražiti donacije velikih firmi i fondova da bi nabavili inkubatore i opremu koja nedostaje niškom Kliničkom centru.

"Klinički centar ima stručan kadar, ali nema dovoljno medicinske opreme za prevremeno rođenu decu. Lekari u Nišu ne brinu samo o bebama iz ovog kraja, već sa čitavog područja jugoistočne Srbije, počev od Preševa do Kruševca", rekla je Pavlović novinarima.

Udruženje "Ljubav, vera, nada" osnovano je prošle godine da bi prikupilo pomoć za prevremeno rođene bebe i "podiglo svest" o postojanju prevremeno rodjene dece.

"O prevremeno rođenim bebama se ne govori, a godišnje se u Srbiji prevremeno rodi oko 5.000 beba, odnosno 11 svakoga dana", rekla je Pavlović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UNICEF podržava modernizaciju neonatalne službe u Srbiji
Unicef

Važna donacija

06.09.2021. 15:05

UNICEF podržava modernizaciju neonatalne službe u Srbiji

U okviru kampanje "Tako mali da bi u srce stali", UNICEF je uručio pet aspiratora i sisteme za torakalnu drenažu Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, koji su obezbeđeni zahvaljujući donacijama kompanije Schneider Electric, kao i drugih malih i srednjih preduzeća koja su se odazvala apelu UNICEF-a da doniraju sredstva za modernizaciju neonatalne službe u Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve