Zdravlje
11.09.2023. 20:40
Beta

Ima i hospitalizovanih

Znate li kakvo je stanje sa koronom u Srbiji

Bolnica, korona
Izvor: Shutterstock

O korona virusu sve se ređe priča, a poslednja informacija kada se pomenuo kovid-19 u Srbiji bilo je pree pet dana kada je i zvanično potvrđeno prisustvo podvarijante omikrona EG.5 (nazvane Eris) na teritoriji Južnobačkog okruga.

Direktor beogradske Kinike za tropske i infektivne bolesti Goran Stevanović izjavio je da se simptomi kovida sada kod mladih osoba ogledaju u uglavnom veoma blagoj kliničkoj slici, te da se kod strarijih, sa zdravstvenim problemima javljaju i upale pluća.

On je rekao je da postoje i pacijenti koji se nalaze u bolnici.

"Trenutno imamo deset hospitralizovanih bolesnika sa kovid pneumonijama, ali niko nije u intenzivnoj jedinici lečenja", rekao je za RTS Stevanović.

Na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije je 7. septembra objavljeno da su u prethodnih sedam dana kovidom zaražene 964 osobe od 5.647 testiranih, i da će novi presek biti objavljen opet 14. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Doktorka o novom soju korone i porastu pozitivnih testova u Srbiji
Koronavirus

I dalje biti oprezan

20.08.2023. 10:30

Doktorka o novom soju korone i porastu pozitivnih testova u Srbiji

Dr Snežana Rsovac, specijalista pedijatrije i dečje pulmologije Dečje klinike u Tiršovoj, izjavila je da se prati novi soj korone BA.2.86, ali da nema obaveštenja da je registrovan kod nas.
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve