Zdravlje
04.01.2022. 06:05
R.E./Sputnik

Aleksandar Sergejev

"Kraj pandemije ove godine"

Koronavirus
Izvor: Shutterstock

Pandemija virusa korona će od 2022. godine ući u režim sezonskih epidemija gripa, izjavio je predsednik Ruske akademije nauka (RAN) Aleksandar Sergejev.

"Očekujem da će pandemija kovida 19 od 2022. godine ući u režim sezonske epidemije gripa", istakao je predsednik RAN, prenosi Sputnik

On je našu aktuelnu situaciju uporedio sa šezdesetim godinama prošlog veka kada je epidemija hongkonškog gripa bila sa ozbiljnim posledicama i velikim brojem teško obolelih.

"Ali, napravljene su vakcine i lekovi i evo živimo sa gripom 60 godina, maltene smo se i navikli. Ovo što se dešava sa kovidom je u nekom smislu slična situacija. To je ozbiljna epidemija, najpre je zavladao strah, ali smo napravili vakcine i već se pojavljuju lekovi. I ako bude dobrih, pouzdanih protokola za primenu lekova, ući ćemo u režim da se ova bolest percipira kao grip", zaključio je Sergejev.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Osobe sa prehladom treba da idu u karantin"
Prehlada

Britanski naučnik

03.01.2022. 15:56

"Osobe sa prehladom treba da idu u karantin"

Osobe koje imaju prehladu ili grip bi trebalo da budu u izolaciji nekoliko dana, izjavio je jedan od vodećih britanskih naučnika, ser Frenk Aterton.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve