Zdravlje
23.04.2022. 08:10
R. E.

Arabian Prince

Poznati reper pravi digitalnu bolnicu

Doktor onlajn
Izvor: Shutterstock

Arabian Prince, reper i jedan od osnivača legendarne grupe N.W.A., uplivao je u vode virtualne realnosti, na potpuno jedinstven način.

Za razliku od Snoop Dogg-a i Method Man-a, koji koriste metauniverzum kao platformu za zabavu i igrice, Arabian Prince želi da ovu platformu iskoristi za nešto vrednije od pukog eskapizma.

On namerava da napravi digitalnog blizanca američkog zdravstvenog sistema, u kome bi korisnici mogli da komuniciraju sa lekarima, dobijaju recepte i brže, efikasnije i jeftinije dođu do nege koja im je potrebna.

"Želeli smo da uradimo nešto potpuno drugačije, manje poput crtanih filmova, a kada smo se odlučili za oblast zdravlja, znali smo da moramo ozbiljno pristupiti projektu. Ne možemo staviti nekoga ko izgleda kao Liuđi iz ’Braće Mario’ da govori o medicini.“

Princ je još od tinejdžerskih dana provedenih u Komptonu voleo da se bavi kodiranjem i bio samoprozvani kompjuterski štreber. Sada sa 56 godina razvija prvu virtuelnu medicinsku platformu pomoću Nvidia Omniversa i Epik Gejmsovog "Unreal engine“ programa.

Nova platforma će se zvati MdDao, a Arabian Prince kaže da će biti potrebno oko godinu dana da aplikacija "stane na noge“.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Navike koje vas sprečavaju da živite zdravije
Stres, briga, glavobolja

Saveti

18.04.2022. 20:10

Navike koje vas sprečavaju da živite zdravije

Promenili ste ishranu, počeli ste da vežbate ili ste uneli neku važnu promenu u svoj život, a još uvek se ne osećate bolje? Moguće je da nekim postupcima "sabotirate" svoj trud. Pročitajte koje su to najčešće samodestruktivne navike koje vas sprečavaju da živite zdravije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve