Zdravlje
10.03.2022. 11:17
Beta

Koronavirus

Tiodorović o kovid propusnicama, karantinu, zaštitnim maskama...

Koronavirus
Izvor: Shutterstock

Epidemilog Branislav Tiodorović ocenio je da bi, zbog epidemije koronavirusa, zaštitne maske i odstojanje od metar i po bi trebalo da ostanu epidemiološka mera.

Tidorović je uoči današnje sednice vladinog Kriznog štaba, rekao za RTS i da će kovid propusnice verovatno biti ukinute.
 

"Kovid propusnice su izgubile smisao i verovatno će da se ukidaju, kao što je to u Evropi, u mnogim zemljama koje su imale strože mere i urađeno", naveo je Tiodorović.
 

Prema njegovim rečima, druga tema Kriznog štaba, koji će zasedati danas od 16.00 sati, će biti karantin za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

"To su zdrave osobe, bez simptoma, a karantin je sprovođen da se ne bi eventualno širila zaraza. Koliko je dobro sprovođeno, pitanje je, u Evropi je to ukinuto", naveo je on

Dodao je i da će ostati izolacija za one koji su bolesni i imaju simptome. 

"Biće u kućnim uslovima sedam dana, posle toga se radi testiranje i 10. dana ako je sve u redu idu na posao", naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od čega ćemo se lečiti posle korone?
Depresija, mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje

09.03.2022. 08:10

Od čega ćemo se lečiti posle korone?

U momentu kada je virus korona provalio u naše dvorište pisali smo o tome kako je ubrzo zahvatio sve sfere društva – socijalne, ekonomske, političke, zdravstvene...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve