Zdravlje
19.09.2023. 19:40
Beta

Za 24 sata 56 inficiranih

Ima li razloga za brigu: U Kragujevcu sve više zaraženih koronom

Korona test
Izvor: Shutterstock

U Kragujevcu je u prethodne dve nedelje zabeležen rast broja inficiranih korona virusom a po podacima gradskog Doma zdravlja, u prethodna 24 časa potvrđeno je 56 slučajeva infekcije, skoro duplo više nego prošlog ponedeljka. 

Portparolka te zdrastvene ustanove Danijela Petrović rekla je da dnevno najmanje 100 osoba dolazi na preglede u kovid ambulantu.

Ona je kazala da su simptomi infekcije raznovrsni ali blaži, i da se najčešće radi o respiratornim tegobama, visokoj temperaturi, glavobolji, kao i stomačnim tegobama.

Dodala je da je manji broj pacijenata upućen na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra u kom će od srede, u skladu sa "aktuelnom epidemiološkom situacijom", biti obavezno nošenje zaštitnih maski za zaposlene medicinske i pomoćne radnike, kao i za posetioce.

Zabranjene su posete imunokompromitovanim pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi u jedinicama intenzivnog lečenja, Klinici za infektivne bolesti, Klinici za hematologiju, Centru za internističku onkologiju i Centru za radijacionu onkologiju.

U ostalim klinikama i centrima Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac, posete hospitalizovanim pacijentima su dozvoljene utorkom i četvrtkom od 15 do 15.30 časova, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Testiranje na prisustvo korona virusa vršiće se brzim antigenskim testovima, samo kod pacijenata i zaposlenih sa znacima akutne respiratorne infekcije, u skladu sa važećim stručno-metodološkim uputstvom, naveli su iz te ustanove.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve