Život
30.09.2021. 12:00
R.E.

Nemačka

Angela Merkel medvedići se prodaju k'o alva!

Medvedić, Angela merkel
Izvor: Instagram screenshot

Nemački proizvođač igračaka koji je napravio medvediće u čast odlazeće kancelarke Angele Merkel, rasprodali su se i pre nego što je ona napustila funkciju.

"Kupcima se dopada, ovaj tiraž je već rasprodat. Imamo veoma dugu listu čekanja jer smo prodali prvu seriju od 500 komada za samo nekoliko dana", rekao je generalni direktor kompanije Martin Herman, prenosi Rojters.

Fabrika “Hermann-Spielwaren”, koja se nalazi u bavarskom gradu Koburgu, predstavila je ranije ručno pravljenu igračku medvedića od 40 centimetara, koja likom podseća na Merkelovu, a čije šape mogu da se postave u položaj poznat kao "Merkel romb".

Sa cenom od 180 evra ove igračke ne spadaju u jeftine, ali Herman kaže da je cena proporcionalna satima uloženim u izradu medvedića, koji imaju frizuru u stilu Merkelove i obučeni su u njenu uobičajenu kombinaciju - pantalone i sako.

Merkel, koja je na vlasti od 2005. godine, nije se ponovo kandidovala na saveznim izborima i planira da podnese ostavku kada bude formirana nova nemačka vlada, što bi prema procenama moglo da potraje nedeljama ili mesecima, jer su pregovori o mogućim koalicijama tek na početku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Merkelova Bajdenu: Trenutno nisam dostupna, pozovite kasnije
Angela Merkel, 24. 9. 2021.

"Halo

24.09.2021. 15:05

Merkelova Bajdenu: Trenutno nisam dostupna, pozovite kasnije

Posle preuzimanja dužnosti predsednika SAD, Džozef Bajden želeo je prvo da razgovara telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali je ona imala druge planove, navodi Vol Strit Žurnal.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve