Život
14.05.2021. 09:40
Dušica Anastasov

Najmlađe majke u istoriji

Deca neke dece

Mlada majka
Izvor: Shutterstock

Herardo Lina odrastao je u verovanju da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Medina se kasnije udala za izvesnog Raula Hurada i 1972. dobila je još jednog sina. Sa suprugom je živela u siromašnom kraju Perua koji je poznat kao „Mali Čikago“. Nikada nije želela da za medije ispriča svoju životnu priču, a njen sin Herardo je preminuo sa 40 godina.

Medina ili Lina, kako su je zvali, imala je pet godina kada je njena majka primetila da je devojčici stomak neobično porastao. Sve do tog časa ona je bila samo obična devojčica koja je rasla u selu Tikrapo u Andima u siromašnoj porodici zemljoradnika.

Posle toga postala je fenomen, a život porodice te 1939. godine promenio se iz korena. U medicinske anale ušla je kao najmlađa majka, a njen slučaj se i danas proučava u medicinskim školama širom sveta.

Sve je počelo kada se Medina požalila na bol u stomaku, a majka zabrinuto primetila da je stomak devojčice neuobičajeno veliki i odvela je na pregled u obližnju bolnicu.

Porođaj otkrio oboljenje

Podsećajući na ovu neobičnu priču, portal Allday.com. objavio je da su lekari, nakon kratke sumnje da dete možda ima tumor, ubrzo postavili zastrašujuću dijagnozu. Ona je bila trudna već sedam meseci.

Lekari su je porodili carskim rezom 14. maja 1939. godine. I devojčica je na svet donela zdravog dečaka teškog 2,7 kilograma kome je dala ime Herardo po Herardu Lozadu, doktoru koji je sve vreme bio uz nju.

Tokom porođaja lekari su otkrili kako je tako mala devojčica mogla da zatrudni, ali to ih je još više iznenadilo. Lina je imala potpuno razvijene i zrele seksualne organe. Devojčica je patila od retkog oboljenja preranog puberteta, ali je vreme u kome je počela da se razvija ostalo neviđeno u svetu sve do današnjih dana.

Niko u porodici nije primetio da je prvu menstruaciju dobila sa samo tri godine, a sve to je otvorilo još jedno pitanje – ko je otac deteta? Devojčicin otac optužen je za seksualno zlostavljanje i incest i uhapšen je, ali dokazi nisu nađeni i on je pušten iz pritvora. Nikada nije otkrivena istina, a devojčica ni tada ni kasnije kad je porasla nije želela o tome da govori. Brigu o novorođenčetu preuzela je majka, a Lina ga je tretirala kao ne baš omiljenu lutku.

Dete beba
Izvor: Shutterstock

Herardo Lina je odrastao u verovanju da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Medina se kasnije udala za izvesnog Raula Hurada i 1972. godine dobila je još jednog sina. Sa suprugom je živela u siromašnom kraju Perua koji je poznat kao „Mali Čikago“. Nikada nije želela da za medije ispriča svoju životnu priču, a njen sin Herardo je preminuo sa 40 godina.

Ali, Lina nije jedina devojčica sa kojom se sudbina sebično poigrala. Samanta Gudman imala je samo 10 godina kad je rodila bebu. Veruju da je otac imao 12 godina. Zajedno su se igrali, pronašli knjigu o polnim odnosima pa odlučili da probaju ono što su videli.

Elena Čiritesku je pre nego što je napunila deset godina postala majka, a otac deteta bio je njen 13-godišnji rođak.

Udata sa osam godina

Vanvisa Janmuk je sa samo devet godina rodila bebu. Venčali su je godinu dana ranije s 27-godišnjakom i ona je 2001. godine na svet donela devojčicu. Na Tajlandu to nije bila nikakva senzacija jer je rana udaja devojčica jedan od načina življenja, ali je njena priča postala medijska senzacija.

Međutim, mnogo strašnije priče su trudnoća desetogodišnje Laure Marine Vlaneve koja je zatrudnela pošto su je silovali prijatelji njene starije sestre.

Nuvija V. T. iz Perua rodila je dete 2006, a imala je takođe samo devet godina. Zatrudnela je kad su je rođaci silovali. Jedan je imao 17 godina, drugi 28. Stariji je bio otac deteta.

Osmogodišnja Anja iz Rusije dobila je dete nakon što ju je silovao 13-godišnjak, a dete je rodila 2000. godine u Rostovu na Donu.

Hilda Truhiljo iz Perua rodila je dete 1957, a imala je samo osam godina. Otac je bio 22-godišnji rođak koji je s njenom porodicom živeo u istoj kući.

Silovao je brat

Tereza Midlton rodila je s 12 godina pošto ju je silovao 16-godišnji brat Džejson. Odlučila je da devojčicu En da na usvajanje, ali se posle svega odala piću i drogama. Uspela je da sa 22 godine pobedi bolesti zavisnosti i objavila knjigu u kojoj je ispričala kroz šta je sve prolazila. 

Neuobičajeno rana polna zrelost devojčica nije za medicinu novo otkriće. I u prethodnim stolećima devojčice su rano postajale majke, ali javnost i dalje ostaje zapanjena pričama o deci koja u ovom veku rađaju decu. Neka nasleđa je teško iskoreniti ma kako loša bila, ali je poražavajuće da devojčice i u veoma razvijenim zemljama doživljavaju seksualno nasilje čak i u porodicama. Narativ o ženi kao objektu opstao je uprkos svim civilizacijskim dostignućima, a bespomoćna i nezaštićena deca koja rađaju decu samo su tužni primeri.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Traži se dijagnoza
Svemir

Misteriozne bolesti

22.04.2021. 14:21

Traži se dijagnoza

Meštani sela Kalači poznatom kao „Uspavana dolina“ u Kazahstanu tvrdili su da su ljudi odjednom padali u dubok san, a neki od njih spavali su neprestano i po šest dana. Nakon buđenja ničeg se nisu sećali. Oboljenje se pojavilo 2015, a profesor Leonid Rikhvanov sa Odseka za geoekologiju i geohemiju proglasio je rudnike krivim za čudne simptome kod stanovnika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve