Život
21.01.2022. 17:01
Promo

Redovni letovi

Do Trsta sada i avionom

Trst
Izvor: Shutterstock

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, od 2. juna pokreće redovne letove između Beograda i Trsta, dok od 6. juna uspostavlja redovan avio-saobraćaj na relaciji Beograd-Bolonja. Letovi ka obe destinacije u Italiji će se obavljati tri puta nedeljno - do Trsta utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bolonje ponedeljkom, sredom i petkom.

Uvođenjem letova do Trsta i Bolonje, uz postojeće letove do Rima i Milana, kao i najavljene do Venecije i Barija, Italija postaje tržište sa trenutno najvećim brojem destinacija do kojih Er Srbija saobraća iz Beograda – ukupno šest.

"Odluka o uvođenju novih destinacija u Italiji rezultat je strateškog značaja obnove i jačanja našeg prisustva u jednoj od najposećenijih zemalja na svetu. Italija predstavlja izuzetno značajno tržište, kako za našu kompaniju, tako i za Srbiju, zbog bliskih ekonomskih veza između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što uvodimo direktne letove do Trsta, grada sa najvećom srpskom dijasporom u Italiji, dok će letovi ka Bolonji dodatno doprineti jačanju naših kulturnih i ekonomskih odnosa sa Italijom,“ izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji. 

Smešten u najsevernijem delu Jadranskog mora, na samoj granici Italije sa Slovenijom, Trst je glavni grad autonomne pokrajine Friuli-Venecija Đulija i predstavlja pomorsku kapiju za severnu Italiju, Nemačku, Austriju i srednju Evropu. Dodavanjem Trsta svojoj međunarodnoj mreži destinacija, Er Srbija će pokrivati područje severoistočne Italije, kao i deo slovenačkih gradova u blizini. U kombinaciji sa letovima ka Veneciji, nacionalni avio-prevoznik će obavljati šest letova nedeljno ka tom delu Italije.

Uspostavljanjem avio-saobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Trsta i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Podgorica, Skoplje, Solun, Tirana i Tivat.

Bolonja, glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja i sedmi po veličini grad u Italiji, važi za kulinarsku i studentsku prestonicu te zemlje, sa brojnim muzejima i istorijskim jezgrom pod zaštitom Uneska. Svaki kutak ove užurbane studentske metropole vraća u slavnu prošlost kada su Dante Aligijeri i Frančesko Petrarka sedeli u amfiteatru najstarijeg univerziteta u Evropi.

Uvođenjem letova do Bolonje, Er Srbija će omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Krasnodar, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Er Srbija je 2019. godine letela između Niša i Bolonje dva puta nedeljno, dok je na liniji Beograd-Trst saobraćao njen prethodnik Jat ervejz, tri puta nedeljno, do maja 2011. godine.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najvredniji pasoši u 2022. godini: Evo na kom mestu je Srbija
pasoš, vize

Dve države dele 1. mesto

12.01.2022. 17:05

Najvredniji pasoši u 2022. godini: Evo na kom mestu je Srbija

Londonska firma "Henley & Partners“ redovno nadgleda i objavljuje koji pasoši su najbolji za putovanja. Njihov indeks pasoša je zasnovan na podacima Međunarodnog udruženja za vazdušni transport (IATA).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve