Život
18.05.2024. 04:40
R.E.

Pet dozvoljenih

LAŽI KOJE SU OK kada ste u vezi ili braku

laganje
Izvor: Shutterstock

Svima nam je rečeno da je iskrenost najbolja osnova za srećnu i zdrave vezi. Ali, isitna u nekim situacijama ima potencijal da stvori nepotreban sukob, podstakne nesigurnost i ponizi ili povredi osećanja vašeg partnera.

To objašnjava zašto parovi ne govore istinu i lažu jedno drugo u proseku tri puta nedeljno, kažu psiholozi i to  nazivaju "obmanjujućom naklonošću“, jer dolazi iz ljubavi i brige.

Većina se slaže da male, takozvane bele laži mogu ojačati vezu ili brak.

Evo pet primera kada su male laži dozvoljenje:  

Kada pita za vaše bivše ljubavi

Radoznalost o vašim prethodnim vezama je normalna. Ali da li on ili ona, moraju da znaju da ste nekada izlazili sa ONIM profesionalnim sportistom ili da je vaš poslednji bivši dečko bio vaš bivši kolega, na primer.

U redu je pomenuti nekoliko imena, ukratko pomenuti period tokom kojeg ste se viđali, dati i kraće objašnjenje zašto ste raskinuli.

Međutim, otkrivanje previše detalja može izazvati poređenja i dovesti do osećanja ljubomore i nesigurnosti. Dakle, savet je da se promeni tema: "Zašto uopšte pričamo o ovome, dušo?“

Kada imate tajnu (ali bezopasnu) simpatiju

Nema ništa loše u tome da vam se neko nekada dopadne, čak i kada ste u srećnoj vezi ili braku. Psiholozi kažu da na taj način, zapravo, učvršćujemo svoje odnose sa partnerima.

Ali druga strana ne treba baš da zna da ste dobli zgodnu koleginicu, ili kolegu koji sav u mišićima.  

Simpatisanje će proći i vaša veza će biti jača jer niste težili potpunoj iskrenosti i izbegavali ste da vaš partner bude ljubomoran ni na šta.

Kada ozbiljno ne volite njegove ili njene prijatelje

Osim ako su prijatelji potpuno nepristojni ili pokušaju da vas udare, odbijanje da se viđate sa prijateljima svog partnera može izgledati kao uvredljivo ili čak učiniti da osoba koja je sa vama mora da "odabere stranu“.  

Osim toga, velike su šanse da i vi imate nekoliko drugarica ili drugara koje izluđuju vašeg partnera.

Dakle, da biste sačuvali mir, ugušite svoja prava osećanja. A ako ne podnosite njegove prijatelje, provedite više vremena sa svojima!

Kada mrzite poklon koji ste dobili

Uopšte vam se ne dopada poklon ali je, ipak, poslednja stvar koju želite da uradite da uništite osećanje sreće svog partnera kada vm je poklon davao.

Umesto toga, stisnite zube i zapamtite da je trud taj koji se računa. Osmehnite se, zagrlite nju ili njega i izrazite zahvalnost za vreme i trud koji je uložen u poklon.

Zatim se pozabavite izbacivanjem očitih sugestija, pre nego što stigne sledeća posebna prilika za poklon.

Kada je vaš poslednji intimni odnos bio loš

U dugotrajnim vezama, intimnost je ponekad samo stvar rutine, a ponekad čak i "ne uspe“. To je normalno.

Ali to ne znači da treba da prokomentarišete: "Vau, billa si malo van igre večeras, a?"

Bolje je da samo kažeš svom partneru – volim te, a onda, sledeći put, dovedite njegovu ruku do svojih „vrućih tačaka“ i recite koliko vas to uzbuđuje.

To će sigurno povećati samopouzdanje druge osobe, a vama pružiti užitak za pamćenje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve