Život
30.04.2024. 22:00
R.E./ YourTango

Da li se slažete?

Mame su rekle: Roditeljstvo je lakše kada MUŽ NIJE KOD KUĆE

žena i deca, mama, deca
Izvor: Shutterstock

Svaka porodica ima svoju dinamiku i način fukcionisanja kada je u pitanju briga o deci. Dok je nekima lakše da to rade zajedničkim snagama, ima i onih kojima je mnogo lakše da roditeljske obaveze preuzmu na sebe.

Jedna majka je na internetu postavila pitanje – “Zašto su roditeljske dužnosti mnogo lakše kada ih obavljam sama?!”.

Iako bi joj možda bilo lakše da u roditeljskim obavezama ima pomoć, ona je rekla da joj je mnogo lakše da brine o deci kada je sama.

Na njeno iznenađenje, mnoge druge mame iznele su isto mišljenje.

Ona je na “Reditu” otkrila da kada je u pitanju briga o njeno dvoje dece, stvari se dešavaju mnogo "efikasnije" kada u blizini nema njenog muža.

"Mogu da hranim, kupam, uspavam obe bebe, radim nešto drugo i okupam se", napisala je žena.

"Kad je u blizini (muž), postaje mi još teže. Deca još više plaču, drže se za mene i plaču, a ja ne mogu ništa da učinim."

Majka je dodala i to da ima mnogo manje strpljenja kada je njen suprug u blizini.

Zanimljivo je da su mnoge druge mame priznale da se osećaju isto u prisustvu muža.

Neke korisnice “Redita” prokomentarisale su da bi roditeljstvo moglo biti teže kada su njihovi muževi u blizini, jer mogu nenamerno da poremete rutinu.

Promena rutine, kako kažu neki korisnici “Redita”, može negativno uticati na decu. Može se desiti da postanu aktivnija nego inače, kao i to da im se poremeti spavanje.

Neke majke rekle su da im je teže kada su muževi u blizini jer im ne pružaju potrebnu pomoć. Iako su fizički prisutni, ne učestvuju u istoj meri u brizi o deci i obavljanju kućnih poslova.

"Smatram da postajem manje strpljiva kada je moj muž kod kuće, ne zato što su deca zahtevnija, već zato što je on samo tamo, radi svoje stvari, što je luksuz koji ne mogu da priuštim", podelila je korisnica “Redita”.

Čak i da njihov partner zaista pomaže, roditelji su i dalje dve potpuno različite osobe sa potpuno različitim ličnostima.

Ne mogu se uvek složiti oko toga kako se ponašati sa decom pre spavanja ili šta im dati za večeru, što zajedničko roditeljstvo može učiniti još izazovnijim, piše "YourTango".

Međutim, na kraju se svi složili oko jednog – svaka porodica je drugačija i ima svoju rutinu.

U nekim porodicama, na primer, jedan roditelj preuzima glavnu odgovornost kada je u pitanju briga o deci, a drugi odlazi na posao i zarađuje novac.

A ima i onih kojima je lakše da sve obaveze obavljaju zajedno.

Među kojima ste vi? Da li i vama “smeta” muž?

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve