Život
24.10.2021. 22:35
R.E.

Da li ste znali?

Neverovatna priča o zatvoru u centru Beograda (VIDEO)

Beograd
Izvor: Shutterstock

Oni koji žive u Beogradu, ili su barem nekada bili u srpskoj prestonici, sigurno su više puta prošli pored zgrade na Obilićevom vencu 4, a da nisu ni slutili da je ovaj objekat nekada predstavljao veoma važano mesto.

Naime, na ovoj adresi se tokom Drugog svetskog rata nalazio specijalni zatvor u kome su ljude ne samo lišavali slobode, već i mučili. 

Sudbina je tako htela da upravo na ovoj adresi, godinama kasnije, stan dobije ćerka žene koja je u istim prostorijama nekada bila zatvorena i mučena. 

Zanimljivu priču o nekadašnjem zatvoru na Obilićevom vencu 4, o kome nema mnogo zvaničnih podataka, uradila je, za svoj YouTube kanal "Kojekude s Marom", novinarka Marija Atanasković. 

U nastavku možete pogledati celu priču:

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mali i Veliki Mokri Lug: Ovo sigurno niste znali
Beograd

"Kojekude sa Marom"

03.10.2021. 14:05

Mali i Veliki Mokri Lug: Ovo sigurno niste znali

Veliki i Mali Mokri Lug su jedna od najstarijih beogradskih naselja sa bogatom istorijom i običajima. Kada su Rimljani gradili vodovod u prvom veku nove ere u tadašnjem Singidunumu, jedan kraj cevi je išao do Knez Mihailove, mesta gde se danas nalazi Biblioteka grada Beograda, a drugi kraj, tj. početak vodovoda je bio u Velikom Mokrom Lugu. Paradoks je da ovo naselje i dalje nema kanalizaciju!
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve