Život
06.06.2022. 14:10
Promo

Er Srbija

Nove avio linije: Iz Beograda direktno do Barija, Bolonje...

Bari
Izvor: Shutterstock

Er Srbija je 5. juna, letom JU520 u 07:15 časova, uspostavila direktan avio-saobraćaj na novoj sezonskoj liniji između Beograda i Barija u Italiji.

Letovi na ovoj ruti će se obavljati u periodu od 5. juna do 27. oktobra, tri puta nedeljno - ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom. Bari predstavlja petu destinaciju Er Srbije u Italiji, pored Rima, Milana, Venecije i Trsta.

Inauguracioni let dočekan je na međunarodnom aerodromu Karol Vojtila u Bariju, smeštenom na osam kilometara od centra grada i najfrekventnijem u južnoj Italiji. Svečanoj ceremoniji koja je održana tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.

"Drago nam je što najnovijim proširenjem mreže dodatno ojačavamo svoju poziciju u Italiji i to samo tri dana nakon što smo uspostavili letove do Trsta. Raduje nas što smo u prilici da putnicima iz celog regiona ponudimo veći izbor prilikom planiranja putovanja. Regija Apulija, čiji je administrativni centar Bari, poznata je po brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima, gradovima sa jedinstvenom arhitekturom, ali i dobrim vinima, ukusnoj hrani i čuvenom gostoprimstvu njenih stanovnika, te verujemo da će postati jedno od popularnijih odredišta za letnji odmor među našim putnicima“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije. 

Smešten na južnom delu Jadranskog mora, Bari predstavlja lučki i univerzitetski grad, drugi po veličini i ekonomskom značaju u južnoj Italiji. Posetiocima nudi uživanje u istraživanju starog grada sa impresivnim zidinama i uskim ulicama, ali i modernom noćnom životu i autentičnim lokalnim vinima i specijalitetima.

"Prva veza sa Beogradom u istoriji aerodroma u Bariju predstavlja odličan podstrek za poslovanje sa balkanskim i evropskim tržištima na koja gledamo sa sve većom pažnjom“, izjavio je predsednik kompanije Aeroporti di Puglia Antonio Maria Vazile. “Veza sa Beogradom zapravo poprima stratešku vrednost, kao odlično čvorište za sve naše kompanije sa izrazitim interesovanjem za taj konkretan evropski prostor, i rezultat je zadatka obavljenog temeljno, sa upornošću i strašću tokom teškog perioda pandemije. Bio je to ciljani i dalekosežni projekat, u kome su aktivno učestvovali najvažniji akteri, ambasade i konzularni organi zainteresovanih zemalja. Ovo je bila prva faza puta za koji se nadamo da će dovesti do još ambicioznijih ciljeva.”

Uspostavljanjem avio-saobraćaja na ovoj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Barija i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofija, Split, Tirana, itd.

Takođe, Er Srbija je 6. juna, letom JU550 u 06:50 časova, započela direktne letove na novoj liniji između Beograda i Bolonje u Italiji, dok je letom JU260, avionom Airbus A319, u 07:10 časova uspostavila redovan avio-saobraćaj na liniji između srpske prestonice i Nirnberga u Nemačkoj. 

Inauguracioni letovi dočekani su na međunarodnom aerodromu Giljermo Markoni, smeštenom sedam kilometara od centra Bolonje, kao i na aerodromu Albreht Direr, lociranom pet kilometara severno od centra Ninberga i drugom po prometu u Bavarskoj. Svečanim ceremonijama koje su upriličene tim povodom prisustvovali su predstavnici srpske nacionalne avio-kompanije i aerodroma.

Er Srbija će do Bolonje, svoje šeste destinacije u Italiji, do koje ranije nije bilo direktnih letova iz Beograda, saobraćati tri puta nedeljno - ponedeljkom, sredom i petkom. Letovi do Nirnberga, osme destinacije Er Srbije u Nemačkoj, pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa i Hanovera iz Beograda, kao i Frankfurt Hana i Kelna iz Niša, obavljaće se dva puta nedeljno - ponedeljkom i petkom.

"Nakon uspostavljanja letova do Trsta i Barija u Italiji, kao i Hanovera u Nemačkoj, drago nam je što dodatno pojačavamo naše prisustvo u tim zemljama. Zahvaljujući najnovijoj ekspanziji mreže, značajno ćemo olakšati turistička i poslovna putovanja i doprineti jačanju veza sa Italijom i Nemačkom, koje su tradicionalno veoma zanimljive našim putnicima“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.

Bolonja, glavni grad najbogatije italijanske pokrajine Emilija Romanja, dom je najstarijeg univerziteta u Evropi gde su znanja sticali Dante, Petrarka, Kopernik i mnoge druge važne ličnosti. Studentsku i kulinarsku prestonicu Italije, zbog specifične boje fasada poznatu i kao "grad terakote“, krasi istorijsko jezgro pod zaštitom Uneska sa prepoznatljivim tornjevima i arkadama nad ulicama.

Uvođenjem letova do Bolonje, Er Srbija će omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Drugi po veličini grad nemačke savezne države Bavarske, Nirnberg predstavlja jednu od vodećih sajamskih lokacija u Evropi, kao i kulturni i ekonomski centar oblasti Frankonija. U gradu punom istorije i tradicije, smeštene su i neke od najpoznatijih svetskih kompanija.

Red letenja na liniji Beograd-Nirnberg osmišljen je tako da pruža povoljne konekcije, preko srpske prestonice, sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako putovanja doprinose našem zdravlju
putovanja

Bon Voyage!

23.03.2022. 15:05

Kako putovanja doprinose našem zdravlju

Nije tajna da putovanja donose mnoge benefite fizičkom i psihičkom zdravlju, svakome prija odmor od svakodnevne rutine. Međutim, da li znate koji su to tačno pozitivni uticaji putovanja na vaše zdravlje?
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve