Život
23.02.2022. 17:47
R.E.

Od 12. do 15. maja

Novih vozila nema ali Sajma automobila ima

sajam, sajam automobila
Izvor: Shutterstock

Automobili, motocikli i auto-moto industrija vraćaju se na Beogradski sajam od 12. do 15. maja, kada će se održati izložba električnih i hibridnih automobila "DDOR Eco BG Car Show 07" i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopešn", saopštio je Beogradski sajam.

Ovogodišnji Sajam automobila organizovan je u cilju promocije vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobila na električni pogon, hibrida, lakih hibrida, ali i novih modela sa konvencionalnim pogonima, koji su ekološki unapređeni i zadovoljavaju visoke ekološke standarde.

Ljubiteljima automobila biće predstavljeni neki od najprodavanijih brendova kao što su Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar i Land Rover.

Predstaviće se i Stelantis - Fijat, Džip, Pežo, Opel, kao i VW, Audi, Seat, Cupra, Porše, BMW, Mini, Honda.

Predstojeći Sajam automobila održaće se u uslovima smanjenog komercijalnog efekta u smislu prodaje vozila, zbog nedostatka novih vozila na tržištu, ali istovremeno uz ogromno interesovanje stručne i široke javnosti za modele vozila koja nude najnovija pogonska rešenja.

Za učešćeinteresovanje su pokazali i u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova. U skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, uvoznici iz ovog segmenta manifestacije najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture.

Takođe, biće predstavljeni i najreprezentativniji primerci automobila "klasičnog" programa Sajma automobila.

Kao što deceniju i po stara tradicija nalaže, zajedno sa sajmom automobila, od 12. do 15. maja biće održan i 14. Međunarodni Sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopešn".

Svi uvoznici, odnosno automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru DDOR Eco BG Car Show 07 bići u istom prostoru - u hali 1 Beogradskog sajma.

Izložbi u okviru sajma "Motopešn" biće u celini posvećena hala 4, dok će kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biti u halama 2, 1A i 3A, navedeno je u saopštenju.

Poslednji sajam automobila održan je 2019. godine, nakon čega je tradicija održavanja ove manifestacije u Beogradu prekinuta usled pandemije korona virusa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
12.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve