Život
03.08.2021. 16:05
Tanjug

Lepa vest

Osam beba u jednom danu!

beba
Izvor: Shutterstock

U porodilištu u Pasjanu u ponedeljak je rođeno čak osam beba. Na svet je došlo pet devojcica i tri dečaka, a prinove i njihove majke se osećaju odlično.

"Radosne vesti iz Pasjana ovoga jutra. U toku jučerašnjeg dana, u našem porodilištu u Pasjanu rođeno je čak osam beba, što je pravi rekord", saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na Fejsbuku.

Tim lekara predvodio je ginekolog dr Ratko Perinić sa koleginicom dr Marinom Jovanović, tri bebe su na svet došle carskim rezom, a njih pet prirodnim putem, dodao je Petković, uz čestitke porodicama.

On je istakao i da će Kancelarija za KiM sve prinove nagraditi sa 10.000 dinara kao vid podrške prvim danima i pronatalitetnoj politici.

Dodao je da je od početka godine u tom porodilištu rođeno 99 beba, dok je prošle godine za isti period na svet došlo 85 beba što govori da je pravi pravi "bejbi bum" i 14 mališana više u Kosovskom Pomoravlju.

"Renovirano porodilište u Pasjanu otvoreno je 2015. godine zahvaljujući staranju predsednika Aleksandra Vučića i od tada se svake godine tu rađa sve više beba", napisao je Petković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Delez i UNICEF: Pomoć neonatalnim jedinicama u Srbiji
Delez Unicef donacija

"Izuzetno važna donacija"

02.08.2021. 15:53

Delez i UNICEF: Pomoć neonatalnim jedinicama u Srbiji

Najveći trgovinski lanac u zemlji kompanija Delez Srbija donirala je UNICEF-u 200.000 evra za modernizaciju i opremanje neonatalnih jedinica u našoj zemlji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve