Život
01.09.2021. 21:43
Tanjug

"Srećan polazak u školu"

Patrijarh blagoslovio đake prvake

Patrijarh, Porfirije
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ

Patrijarh Porfirije prisustvo je danas u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" prijemu 153 učenika u prvi razred, poželeo im je srećan početak školstva i da budu dobri učenici i ljudi kojima će se ponostiti njihovi nastavnici i roditelji.

Porfirije je rekao da je škola mesto gde će sticati mnoga znanja, gde će mnogo toga naučiti kako bi, kada porstu i postanu zreli ljudi, mogli tim znanjem da obogaćuju mesto i svet u kojem žive.

"Škola je mesto u kojem će mnoge vaše radoznalosti dobiti odgovore, kao i mnoga pitanja, ali i mesto gde će se otvarati nova pitanja i buditi nove radoznalosti. To jesmo mi ljudi, neprestano gladni novih znanja", rekao je patrijarh.

S druge strane, poručuje da je pored sticanja znanja pođednako važno da ta znanja služe na dobro.

Kazao je đacima i da je škola mesto gde će upoznavati drugare, sticati pritatelje i sa njima ostati u dobrim odnosima i dalje kroz život.

Patrijarh ih je upozorio da će biti i problema, naročito oko zadataka koji će biti teško rešivi, ali im je poručuio da je važno da se trude, rade i uče.

"Želim vam da budete dobri učenici i ljudi, da se vama ponose i vaši nastavnici i roditelji. Srećan početak nove školske godine", poželeo je Porfirije đacima prvacima.

Patrijarh je školi doneo ikonu Svetog Save da podseća đake da je Sveti Sava svetitelj kojem se Srbi treba obraćati.

Pored ikone Svetog Save, patrijarh je svakom đaku prvaku podelio i male ikonice Isusa Hrista koji blagosilja decu.

Pogledajte fotografije: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh objasnio zašto do sada nije govorio o zbivanjima u Crnoj Gori
Patrijarh

Ustoličenje Joanikija

29.08.2021. 15:05

Patrijarh objasnio zašto do sada nije govorio o zbivanjima u Crnoj Gori

Patrijarh srpski Porfirije ukazao je povodom predstojećeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, da se u Crnoj Gori dešava "savremena zamena teza" jer se Srpska pravoslavna crkva u delu crnogorske javnosti označava kao provokator i kreator problema, iako su se pravoslavni mitropoliti "vekovima ustoličavali na Cetinju".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
11.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve