Vesti
14.08.2021. 13:04
R.E.

Patrijarh Porfirije

Patrijarh objasnio otkud on na Instagramu

Patrijarh
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

"Braćo i sestre, dragi prijatelji", prva je rečenica u Instagram objavi kojom je patrijarh Porfirije poželeo blagosloven početak Velikogospojinskog posta, ali i objasnio otkud on na ovoj društvenoj mreži.

"Zaista, iskreno me je obradovala da je već u prvih nekoliko sati stranicu "Patrijarh Porfirije" počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih", napisao je patrijarh Porfirije na svom Instagram profilu. 

On je ukazao da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

"Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: "Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, pripovedajte sa krovova!". Danas, su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božiju.

Naveo je da je namera da vernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh Krivokapiću: Sinod ima poslednju reč
Patrijarh, Porfirije, 11. 8. 2021.

Ugovor između SPC i CG

11.08.2021. 16:36

Patrijarh Krivokapiću: Sinod ima poslednju reč

Patrijarh Porfirije odgovorio je premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore, potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve