Život
07.10.2022. 14:05
R.E

Otkriće kod Ljubovije

Pogledajte kako izgleda Novak Đoković - insekt tvrdokrilac

Novak Đoković, 7. 10. 2022.
Izvor: EPA / ABIR SULTAN

Novootkriveni insekt na području Zapadne Srbije dobio je ime po našem najboljem teniseru, Novaku Đokoviću!

Ovu informaciju je na društvenim mrežama objavio dr Nikola Vesović, jedan od naučnika koji su otkrili novu vrstu insekata u blizini Ljubovije. Insekt nosi naziv "Duvalius Djokovici" u čast Novaka Đokovića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Vesović (@insects.veson)

"Novak Đoković - već više od 15 godina taj čovek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada. Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu "Annales Zoologici Fennici". Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu - Duvalius Djokovici. Hvala Novače!" napisao je dr Nikola Vesović na Instagramu.
Novak Đoković je ovaj post [erovao na svom storiju, uz komentar "Nova vrsta insekta pronađena u Zapadnoj Srbiji, koja je nazvana po meni"
Insekt nazvan po Đokoviću
Izvor: Instagram / Screenshot
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad je Novak Đoković trenirao Nadala i Federera (VIDEO)
novak, federer, nadal, 24. 9. 2022.

London

24.09.2022. 10:22

Kad je Novak Đoković trenirao Nadala i Federera (VIDEO)

Na oproštajnom meču Federera, koji je igrao u dublu sa Nadalom, u subotu uveče u Londonu, trener dvojici velikana bio je, ni manje ni više nego Novak Đoković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve