Život
09.01.2023. 10:02
Beta

"Spare"

Princ Hari otkrio zašto je doneo odluku da objavi memoare

1
Izvor: Beta/AP

Princ Hari je za odluku da objavi memoare koji otkrivaju razdore unutar britanske kraljevske porodice rekao da je reč o želji da ispriča svoju priču nakon 38 godina "izvrtanja istine".

Hari je dao intervju za britanske mreže CBS i ITV u okviru promocije memoara "Spare"  koji su izazvali zapaljive naslove u medijima uoči objavljivanja.

U intervjuima emitovanim u nedelju, Hari je rekao da je kraljevska porodica "saučesnik u bolu i patnji" njegove supruge Megan.

Hari je rekao da je njegova maćeha Kamila, supruga kraljica, odavala detalje privatnih razgovora medijima, jer je morala da rehabilituje svoj imidž nakon dugogodišnje afere sa njegovim ocem, i da je on jedna od žrtava njenih napora da se o njoj bolje izveštava.

On je ponovio svoju tvrdnju da je u kraljevskoj porodici postojala "zabrinutost" zbog boje kože njegovog deteta.

Hari i Megan su prvi put pomenuli incident u intervjua sa Oprom Vinfri 2021. Nisu identifikovali člana porodice koji je izrazio zabrinutost.

Hari je rekao da je ova epizoda primer "nesvesne pristrasnosti" pre nego rasizma, dodajući da je kraljevska porodica morala da "uči i menja se" kako bi bila "deo rešenja, a ne deo problema".

On je takođe rekao da voli svoju porodicu i da ništa u knjizi nije urađeno sa namerom da nekoga povredi.

Knjiga "Spare" otkriva gorčinu u odnosima unutar kraljevske porodice, piše BBC.

Hari je u knjizi između ostalog izneo da su brat i on molili oca da se ne ženi Kamilom, kao i da ga je princ Vilijam fizički napao tokom jedne rasprave.

Kensingtonska palata, gde živi Vilijam sa suprugom Kejt i decom, i Bakingemska palata, gde živi kralj Čarls sa suprugom Kamilom, nisu komentarisale navode iz knjige.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve