Život
11.05.2022. 11:19
R.E.

Moda

Somborske šnajderke - ko su i zašto je važno da ih podržimo

1
Izvor: Đorđe Tomić

Beogradska nedjelja mode iz godine u godinu, podržava i promoviše različite edukativne i društveno odgovorne projekte, a ovog puta je grupa modnih dizajnera bila fokusirana na važnost preventivnih oftalmoloških pregleda.

Tako smo u utorak uveče, u prostoru nekadašnjeg bioskopa Balkan, imali priliku da vidimo modnu reviju pod nazivom "Koji je tvoj pogled na svet" i kreacije Valentine Obradović, Dragane Ognjenović, Lily Tailor, Sonje Jocić, Svetlane Jaćović.

Iste večeri, svoje radove su predstavile i Somborske šnajderke, čija je misija - pronalaženje novih poslovnih prilika za žene žrtve nasilja, nastojanje da žive od svog rada kada se nakon sistemske podrške i sigurnih kuća nađu na ulici bez primanja i krova nad glavom. 

Takođe, treće večeri Beogradske nedelje mode koja se održava do 15. maja, Nevena Ivanović je svoju kolekciju "Okineo Neo" predstavila onlajn, a Viktorija Dzimrevska je publici prikazala kolekciju za proleće i leto.

 Veoma važan segment manifestacije jeste promocija autorskog dizjana i ženskog preduzetništva. Stoga su kolekcije domaćih dizajnera u fokusu Nedelje mode.

Autorske kolekcije treće većeri predstavili su: Milena Radovi, Lana ProsenicaMilan Zejak

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kim Kardašijan u "second hand" haljini (FOTO)
Kim Kardashian, Pete Davidson

Moda

03.05.2022. 10:10

Kim Kardašijan u "second hand" haljini (FOTO)

Sigurno se sećate ONE haljine koju je Merilin Monro nosila povodom rođendana Džona F. Kenedija 1962. godine. U toj zlatnoj toaleti glumica je otpevala čuvenu pesmu "Srećan rođendan, predsedniče". Istorijsku haljinu smo imali priliku opet da vidimo u ponedeljak uveče u Njujorku. Pogađate na kome?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve