Život
19.06.2022. 19:10
Beta

Lovćenac

Šta se uči u dopunskoj školi crnogorskog jezika

Crna Gora
Izvor: Shutterstock

Svečanom dodelom diploma i završnom priredbom u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u vojvođanskoj opštini Mali Iđoš, uspešno je realizovana dopunska škola crnogorskog jezika i kulture "Crna Gora moja postojbina", saopštilo je crnogorsko kulturno-prosvetno društvo (CKPD) "Princeza Ksenija".

Škola se pet meseci fakultativno održavala u Crnogorskom kulturnom centru, a polaznici su tokom trajanja nastave izučavali predmete "crnogorski jezik, crnogorska književnost, kulturna baština Crne Gore, istorija Crne Gore, muzička kultura Crne Gore i geografija Crne Gore".

Po tekstu i u režiji edukatora škole Mirjane Stevović, polaznici su izveli pozorišnu predstavu "Putovanje kroz Crnu Goru" i predstavili šta su proteklih meseci naučili u školi, navodi se u saopštenju.

Škola je održana uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nakon "Ohridske arhiepiskopije", da li je sledeća Crna Gora?
Patrijarh Vartolomej I 18.5.2022.

Pravoslavna crkva

18.05.2022. 14:05

Nakon "Ohridske arhiepiskopije", da li je sledeća Crna Gora?

Prvo Ukrajina, pa Severna Makedonija. Da li je sledeća Crna Gora? Ne, nije, ne daj bože u pitanju rat. Reč je o statusu pravoslavne crkve. Jer, vaseljenski patrijarh Vartolomej I priznao je u ponedeljak 9. maja naziv Makedonske pravoslavne crkve kao "Ohridska arhiepiskopija“.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
24.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve