Život
07.10.2021. 15:53
Tanjug

Dobra vest za sladokusce

U Srbiji će se proizvoditi čuvene švajcarske čokolade

Čokolada
Izvor: Shutterstock

U Novom Sadu otvorena je fabrika čokolade švajcarske kompanije "Beri Kalebo", u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je istakao da je ponosan što je u Novom Sadu otvorena "fantastična fabrika čokolade" ove kompanije.

"Čestitam Novosađanima! Živela Srbija", poručio je predsednik Srbije na svom instagram nalogu "Budućnostsrbije" i objavio fotografije sa otvaranja fabrike.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo fabrike.

Mirović je na svom zvaničnom instagram nalogu naveo da je u fabrici već zaposleno skoro 100 radnika.

"Od danas će iz naše Srbije u svet ići najkvalitetnije čokolade, imajući u vidu da ova kompanija snabdeva 25 odsto svetskog tržišta čokoladom", poručio je Mirović.
 

"Beri Kalebo" je vodeći švajcarski proizvođač čokolade, a izgradnja fabrike u Novom Sadu počela je u martu prošle godine. U ovoj fabrici će biti zaposleno više od sto radnika, a pogon bi trebalo da proizvede 50.000 tona čokolade godišnje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako da uživate u slatkišima i da ostanete fit
slatkiši, hrana, dijete

Saveti

18.09.2021. 12:00

Kako da uživate u slatkišima i da ostanete fit

Jesti ili ne jesti slatkiše – pitanje je sad?! Ono muči mnoge, a najviše dame koje žele da oblače svoje omiljene haljine ali im je istovremeno teško da odole sladoledu, tortama, čokoladi. Šta raditi u takvim situacijama?

Bez brige! To što volite da jedete slatkiše ne znači da ne možete biti vitki. Evo pet saveta kako da se "suočite” sa desertima na najbolji mogući način.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
-3°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve