Život
11.06.2021. 17:26
R.E.

Nova stimulacija

Vakciniši se za džoint

džoint, marihuana, droga
Izvor: Shutterstock

Američka država Vašington okrenula se novom kreativnom načinu podsticanja svojih građana da prime vakcine protiv korona virusa.

Odbor za alkohol i kanabis ove države objavio je da će dozvoliti licenciranim prodavcima kanabisa da svakome ko se vakciniše daju jedan besplatan džoint.

Ovaj program je najnoviji pokušaj da se dostigne procenat vakcinisanosti od sedamdeset odsto u ovoj saveznoj državi. Nakon što je odobren, objavljeno je da svaki građanin sa navršenom 21 godinom života može da dobije jedan džoint nakon vakcinacije.

Međutim, ova ideja nije nova. U Arizoni, firma Mint Cannabis Dispensary je u saradnji sa jednom medicinskom grupom donela odluku da pri vakcinaciji sve osobe starije od 21 godinu mogu da dobiju besplatan džoint i jednu gumenu bombonu sa kanabisom, a tu inicijativu su nazvali Snaxx for Vaxx.

Širom Sjedinjenih Država, postoje inicijative za vakcinaciju, bilo da je u pitanju novčana pomoć, lutrija sa milionskim nagradama, vaučeri, pokloni, besplatna pića ili večere.

Zvaničnici se trude ne samo da podstaknu narod na vakcinaciju već, kako kažu, i da im se na neki način zahvale što učestvuju u zaštiti svojih zajednica.

U proces vakcinacije se osim prodavnica kanabisa uključuju i frizerski saloni i druga mesta na koja ljudi često svraćaju, kako ne bi morali da izdvajaju mnogo vremena da se vakcinišu. Pored toga, velike sportske lige poput NBS, NHL, MLB i NASCAR planiraju da omoguće vakcinaciju građana na svojim događajima.

Ove inicijative doprinose planu američkog predsednika Džoa Bajdena da se do 4. jula makar jednm dozom vakciniše sedamdeset odsto građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vakcinisala se i dobila milion dolara!
dolari, novac, vakcina

Blago njoj

27.05.2021. 19:05

Vakcinisala se i dobila milion dolara!

Prva dobitnica milion dolara u okviru lutrije kojom Ohajo nagrađuje vakcinisane protiv korona virusa, je Abigejl Bugenski iz predgrađa Sinsinatija, saopštili su zvaničnici te američke savezne države.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve